Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 293

Kcal / portion: 93

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1495 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 10%
Kolhydrater: 42%
Fibrer: 7%
Ingredienser
Smör normalsaltat 50.0 gram 24%
Vatten 2.0 dl 0%
Salt 0.5 tsk 0%
Fänkålsfrön mald 2.0 msk 1%
Rågmjöl grovt 3.0 dl 36%
Rågsikt 3.0 dl 42%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Smält smör. Låt svalna till cirka 37°C, fingervarmt.
- Blanda alla ingredienser väl. Dela upp degen i bitar. Kavla ut bitarna gärna med kruskavel.
- Lägg på mjölad plåt. Grädda i ugn cirka 8 minuter.
Fler recept inom Bröd
Liknande recept som Rågknäckebröd med fänkål
-
Spenatkrans (matbröd)
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fullkornsbröd med bovete, lin- och solrosfrön
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Vallmogifflar eller sesamgifflar
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Rågknäckebröd med fänkål
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rosenbröd
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Solroskusar
Tid: 1 tim 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Morotsbröd
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ört- och vitlöksbröd
Tid: 1 tim 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Små olivfyllda ostmuffins
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bondbröd
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia