Rågknäckebröd med fänkål

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rågknäckebröd med fänkål

Lägg till ingredienser

Antal bröd: 16

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Vatten

2.0 

dl

Salt

0.5 

tsk

Fänkålsfrön mald

2.0 

msk

Rågmjöl grovt

3.0 

dl

Rågsikt

3.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 293

Kcal / portion: 93

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1495 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 10%

Kolhydrater: 42%

Fibrer: 7%

(Tillagad portion: 32 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 50.0 gram 24%

Vatten 2.0 dl 0%

Salt 0.5 tsk 0%

Fänkålsfrön mald 2.0 msk 1%

Rågmjöl grovt 3.0 dl 36%

Rågsikt 3.0 dl 42%

Tillagning (25 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Smält smör. Låt svalna till cirka 37°C, fingervarmt.

  3. Blanda alla ingredienser väl. Dela upp degen i bitar. Kavla ut bitarna gärna med kruskavel.

  4. Lägg på mjölad plåt. Grädda i ugn cirka 8 minuter.

Fler recept inom Bröd

Liknande recept som Rågknäckebröd med fänkål