Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 266

Kcal / portion: 3851

GBR (GI) / port: 276
Recept: 3851 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 8%
Kolhydrater: 42%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Smör el. margarin 100.0 gram 19%
Mjölk 5.0 dl 8%
Jäst färsk 50.0 gram 1%
Salt 1.0 tsk 0%
Strösocker 2.0 tsk 1%
Vetemjöl 1.3 liter 71%
Tillbehör:
Ägg 0%
Vallmofrön 0%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 20 min )
- Smält matfettet i en kastrull och häll i mjölken el. vattnet. Värm spadet till 37 grader (fingervarmt).
- Lös upp jästen i degspadet och tillsätt salt, socker och mjöl. Arbeta degen tills den blir smidig. Låt sedan degen jäsa till dubbel storlek (ca 30 min).
- Forma dem till små bullar och klipp ett kryss. Jäs sedan under bakduk i ca 30 min.
- Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda bröden mitt i ugnen på 250 grader i ca 8 min.
1 sats ger 25-30 bullar.
Kockens kommentar
Fler recept inom Bröd
Liknande recept som Rosenbröd
-
Spenatkrans (matbröd)
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fullkornsbröd med bovete, lin- och solrosfrön
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Vallmogifflar eller sesamgifflar
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Rågknäckebröd med fänkål
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rosenbröd
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Solroskusar
Tid: 1 tim 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Morotsbröd
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ört- och vitlöksbröd
Tid: 1 tim 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Små olivfyllda ostmuffins
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bondbröd
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia