Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 1758

GBR (GI) / port: 54
Recept: 3516 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 3%
Kolhydrater: 30%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Jäst färsk 50.0 gram 2%
Vatten 1.0 liter 0%
Salt 0.5 msk 0%
Brödkrydda 1.0 msk 1%
Dinkelmjöl fint 1.0 liter 60%
el. vetemjöl 0%
Rågsikt 5.0 dl 30%
Olivolja 0.5 dl 11%
Bladspenat färsk 50.0 gram 0%
Springform 22-26 cm > 2.0 styck %
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim )
- Värm upp vattnet till fingervarmt (37ºC).
- Smula ner jästen i en bunke. Häll på vattnet och rör om så att jästen löser sig.
Tillsätt salt, brödkrydda olivolja och spenat. - Tillsätt mjöl och blanda väl.
Låt jäsa under duk i 30 minuter. - Smöra springformar med hål i mitten.
Häll degen på mjölat bakbord och knåda den väl. Dela degen och forma till kransar.
Lägg kransarna i springformarna.
Låt jäsa i 30 minuter under bakduk. - Sätt ugnen på 175ºC.
Grädda i ugnen i cirka 40 minuter.
Prova med sticka att brödet är torrt inuti.
Fler recept inom Bröd
Liknande recept som Spenatkrans (matbröd)
-
Spenatkrans (matbröd)
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fullkornsbröd med bovete, lin- och solrosfrön
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Vallmogifflar eller sesamgifflar
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Rågknäckebröd med fänkål
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rosenbröd
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Solroskusar
Tid: 1 tim 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Morotsbröd
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ört- och vitlöksbröd
Tid: 1 tim 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Små olivfyllda ostmuffins
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bondbröd
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia