Spenatkrans (matbröd)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Spenatkrans (matbröd)

Lägg till ingredienser

Antal kransar: 2

Jäst färsk

50.0 

gram

Vatten

1.0 

liter

Salt

0.5 

msk

Brödkrydda

1.0 

msk

Dinkelmjöl fint

1.0 

liter

el. vetemjöl

 

 

Rågsikt

5.0 

dl

Olivolja

0.5 

dl

Bladspenat färsk

50.0 

gram

Springform 22-26 cm >

2.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 1758

GBR (GI) / port: 54

Recept: 3516 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 3%

Kolhydrater: 30%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 1017 gram)

Ingredienser

Visa:

Jäst färsk 50.0 gram 2%

Vatten 1.0 liter 0%

Salt 0.5 msk 0%

Brödkrydda 1.0 msk 1%

Dinkelmjöl fint 1.0 liter 60%

el. vetemjöl 0%

Rågsikt 5.0 dl 30%

Olivolja 0.5 dl 11%

Bladspenat färsk 50.0 gram 0%

Springform 22-26 cm > 2.0 styck %

Tillagning (2 tim )

  1. Värm upp vattnet till fingervarmt (37ºC).

  2. Smula ner jästen i en bunke. Häll på vattnet och rör om så att jästen löser sig.
    Tillsätt salt, brödkrydda olivolja och spenat.

  3. Tillsätt mjöl och blanda väl.
    Låt jäsa under duk i 30 minuter.

  4. Smöra springformar med hål i mitten.
    Häll degen på mjölat bakbord och knåda den väl. Dela degen och forma till kransar.
    Lägg kransarna i springformarna.
    Låt jäsa i 30 minuter under bakduk.

  5. Sätt ugnen på 175ºC.
    Grädda i ugnen i cirka 40 minuter.
    Prova med sticka att brödet är torrt inuti.

Fler recept inom Bröd

Liknande recept som Spenatkrans (matbröd)