Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 68

Kcal / portion: 142

GBR (GI) / port: 4
Recept: 568 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 1%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Bondbönor konserverad 400.0 gram 50%
Skinka kokt tjock skiva 5.0 skivor 40%
Paprika röd 2.0 styck 13%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Häll bönor i ett durkslag och skölj av dem.
Skär paprikorna i bitar. - Hetta upp en grillpanna med olivolja på högsta värme. Stek paprikan en kort stund tills den mjuknat och fått färg.
Salta och peppra. - Strimla skinka och finhacka persilja.
Blanda ihop bönor, skinka och paprika.
Strö persilja över.
Kockens kommentar
Detta är en klassisk tapasrätt. Dubbla mängderna om det skall fungera som huvudrätt.
Fler recept inom Sallader, vegetariskt
Liknande recept som Habas tiernas - Bondbönor med skinka
-
Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Belugalinser med grapefrukt (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kornrisotto med pak choy
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Quinoasallad med feta, valnötter (buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostad tomatsallad med marinerad mozzarella
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sallad på matvete och citron
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Somrig melonsallad med sparris och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svensk Caesarsallad till maten
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan