Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 201
    
                Kcal / portion: 218
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 872 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 20%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Minihjärtsallat 4.0 styck 4%
Rödlök 0.3 styck 2%
Olivolja 1.0 dl 86%
Balsamvinäger röd } 2.0 msk 4%
Senap svensk 1.0 msk 3%
Vatten 1.0 msk 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Skölj salladen och dela den på mitten.
Skala och finhacka rödlöken. - Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme. Fräs löken mjuk i ett par minuter.
 - Blanda matolja, senap, vinäger och vatten. Vispa tills blandningen blir krämig.
Smaka av med salt och peppar. - Strö löken över salladen.
Häll på vinegretten. 
Kockens kommentar
Spanska: cogollo(s) har flera betydelser, dels den inre delen av t.ex. sallad, dels bildligt "det finaste/bästa" av något. Det är vidare namn på en spansk ort, samt namn på en salladssort (hjärtbladssallad).
Fler recept inom Sallader, vegetariskt
Liknande recept som Cogollos - vinägrettsallad
- 
                
                  
                
                Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Belugalinser med grapefrukt (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Kornrisotto med pak choy
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Quinoasallad med feta, valnötter (buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Rostad tomatsallad med marinerad mozzarella
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Sallad på matvete och citron
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Somrig melonsallad med sparris och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Svensk Caesarsallad till maten
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 
              
              
                    