Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 439

Kcal / portion: 142

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2844 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 35%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Mandelmusslor färdiga } 20.0 styck 62%
Fyllningsförslag:
Vispgrädde 3.0 dl 38%
Hjortronsylt 0%
Mandarin 0%
Kockskolan:
Så vispas grädde > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Fyll botten med någon sylt, smält choklad e.d. Vispa grädden fast, gärna smaksatt till exempel med chokladsås och lägg på.
- Dekorera med frukt, chokladflis eller dylikt. Allt enligt egen smak och råvarutillgång.
Kockens kommentar
Färdiga mandelmusslor finns att köpa i handeln. På bilden musslor med smält choklad + chokladgrädde, kolasås, jordgubbssylt, blåbärsgrädde, mandarin, äpple.
Hemlagade mandelformar
Fler recept inom Formkakor
Liknande recept som Gräddiga mandelmusslor
-
Vetemjölsformar till formkakor (tunna skal till hjärtan)
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mandelformar, mandelmusslor till formkakor
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grahamsformar till formkakor
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Havreformar till formkakor
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokosformar, kokosmusslor till formkakor
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vaniljhjärtan eller linzer/linser
Tid: 1 tim (+ 45 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Mazariner, mazaränger, mazarintårta
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Katalaner (catalaner) och Annikabakelser
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Polynéer, Kejsarkrona, Leipziger Lerche
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Nunnor, marängiga mandelkakor
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan