Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 72

GBR (GI) / port: 0
Recept: 286 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 8%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Rotselleri 300.0 gram 27%
Majonnäs äkta 2.0 msk 70%
Citronjuice 1.0 msk 2%
Svartpeppar 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Ansa, skölj och strimla rotsellerin.
Blanda med majonnäs och citronsaft.
Mal svartpeppar över. Garnera gärna med lite grönt. Servera.
Kockens kommentar
Rotselleri kanske man inte spontant tänker på att man kan äta rå. Det är dock ett utmärkt tillbehör till allehanda mat och passar också väl in i sallader av olika slag.
Fler recept inom Sallader, vegetariskt
Liknande recept som Rotsellerisallad
-
Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Belugalinser med grapefrukt (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kornrisotto med pak choy
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Quinoasallad med feta, valnötter (buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostad tomatsallad med marinerad mozzarella
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sallad på matvete och citron
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Somrig melonsallad med sparris och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svensk Caesarsallad till maten
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan