Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 195

Kcal / portion: 513

GBR (GI) / port: 14
Recept: 2053 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 9%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Portionsbröd 4.0 styck 50%
Brieost 28% fett 120.0 gram 19%
Salami 16.0 skivor 27%
Sallatsblad 4.0 styck 0%
Gurka 12.0 skivor 1%
Tomater 2.0 styck 2%
Rucolasallat 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Förbered pålägg, skiva salami, gurka och tomater.
- Skär upp brödstyckena tvärs på mitten och bred på smör eller margarin om så önskas.
- Lägg ett sallatsblad på det undre brödstycket, fyll på med salami, tomat, gurka, brie och toppa med lite rucolablad.
Kockens kommentar
Panino (pluralis = panini) betyder på italienska liten brödbit. Utanför Italien innebär panini oftast ett gott vitt eller ljust större portionsbröd t.ex. cibatta fyllt med allehanda godsaker. Variera brödsort och ingredienser efter tillgång.
ALTERNATIV
Fler recept inom Mackor
Liknande recept som Panini med brie och salami
-
Köttdagobert
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Club sandwich - aristokratisk kycklingmacka
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skinktoast
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Panini med brie och salami
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Panini med leverpastej och gurka
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Panini med kalkon
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flatålsmacka med äggröra (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Varm räktoast med mango, chili och tomat
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan