Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Köttbullar färdiglagad

28.0 

styck

Vitt matbröd

4.0 

skivor

Sallatsblad

4.0 

styck

Bordssmör 75% fett

 

 

 

Sås:

 

Majonnäs lätt

4.0 

msk

Rödbetor inlagda

8.0 

skivor

Rödbetsspad }

4.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Ger 1 smörgås/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 176

Kcal / portion: 334

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1334 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 10%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 190 gram)

Ingredienser

Visa:

Köttbullar färdiglagad 28.0 styck 59%

Vitt matbröd 4.0 skivor 23%

Sallatsblad 4.0 styck 1%

Bordssmör 75% fett 0%

 

Sås:

Majonnäs lätt 4.0 msk 14%

Rödbetor inlagda 8.0 skivor 3%

Rödbetsspad } 4.0 msk %

Salt och peppar 0%

 

Ger 1 smörgås/portion 

Tillagning (15 min )

  1. Finhacka rödbetor, skölj och torka sallat.
    Blanda majonnäs med rödbetor och spad.

  2. Bred matfett på brödet.
    Lägg på salladsblad, rödbetsmajonnäs och köttbullar. Salta och peppra.
     

Alternativ

Hemlagade köttbullar

Fler recept inom Mackor

Liknande recept som Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs