Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 353

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1414 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 4%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Lantbröd ljust 4.0 skivor 38%
Räkor skalade 400.0 gram 30%
Mango fryst 150.0 gram 6%
Purjolök 0.5 styck 2%
Cocktailtomater 12.0 styck 3%
Chilisås tomat 2.0 tsk %
Råsocker 2.0 tsk 2%
Babyspenat 50.0 gram 1%
Matolja (rapsolja) 2.0 msk 17%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Rosta bröd. Skiva purjolök, använd bara det vita. Dela tomater.
- Hetta upp en stekpanna med olja. Lägg i purjon och tomaterna.
- Lägg i räkor, mango, chilisås och socker. Låt det snabbt bli varmt. Smaka av med salt. Vänd i spenat. Skeda över brödet.
Kockens kommentar
Låt inte räkorna vara varma för länge för då blir de som gummi.
Fler recept inom Mackor
Liknande recept som Varm räktoast med mango, chili och tomat
-
Köttdagobert
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Club sandwich - aristokratisk kycklingmacka
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skinktoast
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Panini med brie och salami
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Panini med leverpastej och gurka
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Panini med kalkon
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flatålsmacka med äggröra (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Varm räktoast med mango, chili och tomat
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan