Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 150

Kcal / portion: 291

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1164 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 3%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Formbröd (skivat) 8.0 styck 53%
Serranoskinka rökt 8.0 skivor 20%
Skinka kokt tunt skivad 300.0 gram 34%
Sallatsblad 4.0 st stora 2%
Senap svensk 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Rosta bröd.
- Bred smör och/eller senap på brödet.
Lägg ett salladsblad på en brödskiva.
Fyll på med en skiva serranoskinka, sedan ett valfritt antal tunna skivor kokt skinka, gärna med lite senap emellan.
Avsluta med en skiva serranoskinka till och överst en brödskiva.
Stick ner två pinnar och dela brödet diagonalt.
Fler recept inom Mackor
Liknande recept som Skinktoast
-
Köttdagobert
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Club sandwich - aristokratisk kycklingmacka
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skinktoast
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Panini med brie och salami
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Panini med leverpastej och gurka
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Panini med kalkon
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flatålsmacka med äggröra (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Varm räktoast med mango, chili och tomat
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan