Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lax gravad

500.0 

gram

Ägg

6.0 

styck

Huvudsallat

1.0 

huvud

Rucolasallat

1.0 

knippe

Gröna ärter frysta

200.0 

gram

Tomater

12.0 

st små

Dill

1.0 

knippe

Svartpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Gravlaxsås färdig

1.0 

dl

Mörkt bröd

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 514

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2057 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 6%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 483 gram)

Ingredienser

Visa:

Lax gravad 500.0 gram 44%

Ägg 6.0 styck 18%

Huvudsallat 1.0 huvud 1%

Rucolasallat 1.0 knippe 1%

Gröna ärter frysta 200.0 gram 7%

Tomater 12.0 st små 5%

Dill 1.0 knippe 1%

Svartpeppar 0%

 

Tillbehör:

Gravlaxsås färdig 1.0 dl 21%

Mörkt bröd 0%

Tillagning (15 min )

  1. Hårdkoka ägg. Dela på mitten och separera gula och vita. Finhacka var för sig och lägg upp var för sig.

  2. Skär cocktailtomater i klyftor.
    Ansa salladen. Finhacka huvudssallad och dill. Skär gravlaxen i skivor.

  3. Lägg finstrimlad sallad i botten.
    Fyll på med ärter, ost, tomater, ägg, dill.
    Krydda med svartpeppar.

  4. Servera med gravlaxsås och gärna något mörkt kuvertbröd till.

Kockens kommentar

Alternativ

Gör egen gravlaxsås

Fler recept inom Matiga sallader

Liknande recept som Gravlaxsallad