Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 514

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2057 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 6%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lax gravad 500.0 gram 44%
Ägg 6.0 styck 18%
Huvudsallat 1.0 huvud 1%
Rucolasallat 1.0 knippe 1%
Gröna ärter frysta 200.0 gram 7%
Tomater 12.0 st små 5%
Dill 1.0 knippe 1%
Svartpeppar 0%
Tillbehör:
Gravlaxsås färdig 1.0 dl 21%
Mörkt bröd 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Hårdkoka ägg. Dela på mitten och separera gula och vita. Finhacka var för sig och lägg upp var för sig.
- Skär cocktailtomater i klyftor.
Ansa salladen. Finhacka huvudssallad och dill. Skär gravlaxen i skivor. - Lägg finstrimlad sallad i botten.
Fyll på med ärter, ost, tomater, ägg, dill.
Krydda med svartpeppar. - Servera med gravlaxsås och gärna något mörkt kuvertbröd till.
Kockens kommentar
Alternativ
Fler recept inom Matiga sallader
Liknande recept som Gravlaxsallad
-
Grön quinoasallad med avocado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Syrlig bulgursallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bulgur med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Nicoise (tonfisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre