Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Regnbågslax hel

2.0 

styck

Salt

1.5 

msk

Kryddpeppar hel

10.0 

korn

Isbergssallat

2.0 

huvuden

Gurka

0.5 

styck

Tomater

3.0 

styck

Remouladsås färdig

6.0 

msk

Kapris

2.0 

msk

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Örtsalt ¤

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Bruno Paillard Première Cuvée

Torr vit champagne
Pris: 349 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 68

Kcal / portion: 433

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1732 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 4%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 633 gram)

Ingredienser

Visa:

Regnbågslax hel 2.0 styck 67%

Salt 1.5 msk 0%

Kryddpeppar hel 10.0 korn 0%

Isbergssallat 2.0 huvuden 10%

Gurka 0.5 styck 1%

Tomater 3.0 styck 3%

Remouladsås färdig 6.0 msk 34%

Kapris 2.0 msk 0%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%

Örtsalt ¤ 0%

Tillagning (10 min )

  1. Koka upp vatten, salt och kryddpeppar.
    Ta av kastrullen från plattan och lägg i fisken. Låt ligga 10 min.

  2. Tvätta grönsakerna och låt rinna av.
    Dela sallatshuvudet på mitten och gröp ur.
    Skär tomater och gurka i småbitar.

  3. Ta av skinnet på fisken och filéa den.

  4. Lägg ner tomater, gurka, fisk, remouladsås blandat i "sallatsskålen". Garnera med kapris. Servera citronklyfta och örtsalt
    vid sidan av.

Kockens kommentar

Självfallet passar de flesta fiskar till denna salladsrätt. Framförallt är detta ett bra sätt att ta tillvara överbliven fisk från en tidigare måltid.

Alternativ

Hemlagad remouladsås

Fler recept inom Matiga sallader

Liknande recept som Regnbågssallad