Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 68

Kcal / portion: 433

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1732 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 4%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Regnbågslax hel 2.0 styck 67%
Salt 1.5 msk 0%
Kryddpeppar hel 10.0 korn 0%
Isbergssallat 2.0 huvuden 10%
Gurka 0.5 styck 1%
Tomater 3.0 styck 3%
Remouladsås färdig 6.0 msk 34%
Kapris 2.0 msk 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%
Örtsalt ¤ 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Koka upp vatten, salt och kryddpeppar.
Ta av kastrullen från plattan och lägg i fisken. Låt ligga 10 min. - Tvätta grönsakerna och låt rinna av.
Dela sallatshuvudet på mitten och gröp ur.
Skär tomater och gurka i småbitar. - Ta av skinnet på fisken och filéa den.
- Lägg ner tomater, gurka, fisk, remouladsås blandat i "sallatsskålen". Garnera med kapris. Servera citronklyfta och örtsalt
vid sidan av.
Kockens kommentar
Självfallet passar de flesta fiskar till denna salladsrätt. Framförallt är detta ett bra sätt att ta tillvara överbliven fisk från en tidigare måltid.
Alternativ
Fler recept inom Matiga sallader
Liknande recept som Regnbågssallad
-
Grön quinoasallad med avocado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Syrlig bulgursallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bulgur med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Nicoise (tonfisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre