Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 231

Kcal / portion: 955

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3822 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 21%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 600.0 gram 23%
Mâchesallad 1.0 förp. 0%
Romansallat baby 2.0 huvuden 1%
Rucolasallat 2.0 knippen 1%
Rödlök 1.0 styck 2%
Avokado 2.0 styck 11%
Marinad:
Olivolja 2.0 dl 39%
Lime färskpressad 1.0 styck 0%
Chilifrukt färsk 0.5 styck 0%
Senapsfrö 1.0 krm %
Flingsalt 0%
Vinägrett:
Persilja finhackad 1.0 msk 0%
Basilika finhackad 3.0 msk 0%
Parmesan nyriven 4.0 msk 3%
Olivolja 1.0 dl 20%
Vitvinsvinäger 2.0 msk 0%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 35 min )
- Marinad: Blanda kryddor och olivolja i en skål. Riv ner skalet från limen i skålen och pressa ut saften. Rör om och lägg ner kycklingfiléerna i marinaden och blanda ordentligt. Låt stå i kylskåp i ca 30 minuter.
- Tag ut kycklingfiléer och låt dem rinna av något på hushållspapper. Stek dem sedan på medelvärme tills de fått fin färg och är genomstekta. Låt dem svalna.
- Gör salladen under tiden. Skölj salladen, skala och skär löken i ringar. Skär avokado i klyftor och lägg upp vackert på en tallrik. Skär sedan upp kycklingen i bitar och lägg dem ovanpå salladen.
- Vinägrett: Mixa olivolja, vinäger, parmesan och örter med en mixerstav eller i en matberedare. Ringla vinägretten över salladen. Servera.
Fler recept inom Matiga sallader
Liknande recept som Sallad med limemarinerad kyckling och vinägrett
-
Grön quinoasallad med avocado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Syrlig bulgursallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bulgur med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Nicoise (tonfisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre