Rostbiffsallad med skållad tomat

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rostbiffsallad med skållad tomat

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rostbiff tilllagad

16.0 

skivor

Tomater

4.0 

styck

Rödlök

0.5 

styck

Sallatsblad

 

 

t.ex. māche el. rucola

 

 

Salt och svartpeppar

 

 

Olivolja

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Château de Seguin Cuvée Prestige

Smakrikt rött vin
Pris: 127 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 79

Kcal / portion: 170

GBR (GI) / port: 0

Recept: 681 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 2%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 217 gram)

Ingredienser

Visa:

Rostbiff tilllagad 16.0 skivor 85%

Tomater 4.0 styck 10%

Rödlök 0.5 styck 5%

Sallatsblad 0%

t.ex. māche el. rucola %

Salt och svartpeppar 0%

Olivolja 0%

Tillagning (12 min )

  1. Koka upp vatten. Skålla tomaterna 1 min.
    Skölj dem i kallt vatten och skala.
    Skär i klyftor. Ta bort innanmätet.
    Finhacka lök.

  2. Lägg upp rostbiffen på tallrik.
    Garnera med tomat, lök och sallat.
    Häll lite olivolja på sallaten.
    Salta och peppra.

Kockens kommentar

Rätten kan varieras med olika köttslag, sallater och grönsaker.

Fler recept inom Matiga sallader

Liknande recept som Rostbiffsallad med skållad tomat