Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 79

Kcal / portion: 170

GBR (GI) / port: 0
Recept: 681 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 2%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rostbiff tilllagad 16.0 skivor 85%
Tomater 4.0 styck 10%
Rödlök 0.5 styck 5%
Sallatsblad 0%
Olivolja 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (12 min )
- Koka upp vatten. Skålla tomaterna 1 min.
Skölj dem i kallt vatten och skala.
Skär i klyftor. Ta bort innanmätet.
Finhacka lök. - Lägg upp rostbiffen på tallrik.
Garnera med tomat, lök och sallat.
Häll lite olivolja på sallaten.
Salta och peppra.
Kockens kommentar
Rätten kan varieras med olika köttslag, sallater och grönsaker.
Fler recept inom Matiga sallader
Liknande recept som Rostbiffsallad med skållad tomat
-
Grön quinoasallad med avocado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Syrlig bulgursallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bulgur med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Nicoise (tonfisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre