Svensk Caesarsallad helt enkelt

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Svensk Caesarsallad helt enkelt

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Romansallat baby

2.0 

krukor

el. annan sallat

 

 

Gräslök

0.5 

knippe

Krutonger

2.0 

dl

Parmesan

 

 

 

Tillbehör:

 

Caesardressing }

2.0 

dl

Vitt matbröd?

 

 

Rester från igår?

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 185

GBR (GI) / port: 1

Recept: 739 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 12%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 104 gram)

Ingredienser

Visa:

Romansallat baby 2.0 krukor 3%

el. annan sallat 0%

Gräslök 0.5 knippe 1%

Krutonger 2.0 dl 38%

Parmesan 0%

 

Tillbehör:

Caesardressing } 2.0 dl 63%

Vitt matbröd? %

Rester från igår? 

Tillagning (15 min + 15 min )

  1. Riv eller hyvla parmesanost.
    Riven ost kan t.ex. blandas i dressingen.

  2. Skölj och riv sallad i mindre bitar.
    Lägg salladen i en skål och häll över dressingen strax före servering.
    Blanda väl.

  3. Lägg upp och garnera med krutonger, gräslök och parmesan.

    Med fördel kan man (som på bilden) göra salladen lite matigare med lite köttrester.

  4. Servera gärna med ett gott bröd till.

Kockens kommentar

Detta är en försvenskad variant av originalet, som uppfanns av Caesar Cardini år 1924, som drev en restaurang i Tijuana i norra Mexico. Jfr: Caesarsallad - original.

Alternativ

Hemmagjorda brödkrutonger

Hemmagjord caesardressing

Jfr: Caesarsallad original

Fler recept inom Matiga sallader

Liknande recept som Svensk Caesarsallad helt enkelt