Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 185

GBR (GI) / port: 1
Recept: 739 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 12%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Romansallat baby 2.0 krukor 3%
Gräslök 0.5 knippe 1%
Krutonger 2.0 dl 38%
Parmesan 0%
Tillbehör:
Caesardressing } 2.0 dl 63%
Rester från igår?
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 15 min )
- Riv eller hyvla parmesanost.
Riven ost kan t.ex. blandas i dressingen. - Skölj och riv sallad i mindre bitar.
Lägg salladen i en skål och häll över dressingen strax före servering.
Blanda väl. - Lägg upp och garnera med krutonger, gräslök och parmesan.
Med fördel kan man (som på bilden) göra salladen lite matigare med lite köttrester. - Servera gärna med ett gott bröd till.
Kockens kommentar
Detta är en försvenskad variant av originalet, som uppfanns av Caesar Cardini år 1924, som drev en restaurang i Tijuana i norra Mexico. Jfr: Caesarsallad - original.
Alternativ
Fler recept inom Matiga sallader
Liknande recept som Svensk Caesarsallad helt enkelt
-
Grön quinoasallad med avocado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Syrlig bulgursallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bulgur med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Nicoise (tonfisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre