Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 422

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1687 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 8%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Isbergssallat 1.0 huvud 5%
Tomater 3.0 styck 3%
Gurka 1.0 styck 3%
Gul lök el. rödlök 1.0 styck 3%
Fetaost 200.0 gram 35%
Oliver svarta avrunna 15.0 styck 4%
Dressing:
Olivolja 1.0 dl 45%
Balsamvinäger röd } 2.0 msk 2%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Skär grönsakerna i bitar och lägg ut en sallatsbädd med grönsaker ovanpå.
- Strö över fetaost och oliver.
- Blanda ihop dressingen och ringla den
över salladen.
Fler recept inom Matiga sallader
Liknande recept som Grekisk fårostsallad
-
Grön quinoasallad med avocado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Syrlig bulgursallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bulgur med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Nicoise (tonfisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre