Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 258

Kcal / portion: 1132

GBR (GI) / port: 0
Recept: 4530 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 25%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Brieost 28% fett 400.0 gram 29%
Endivsallat 4.0 styck 3%
Bacon 16.0 skivor 22%
Dressing:
Cidervinäger 1.0 msk 0%
Olivolja 3.0 dl 50%
Tillbehör:
Gräslök 1.0 knippe 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (12 min )
- Sätt ugnen på 250 grader.
Skär endiverna i 5 cm stora skivor.
Finhacka gräslök.
Skär brien i bitar. - Blanda dressing, dvs vinäger med olivolja.
- Stek bacon knaprig i panna utan fett, eller i micro mellan hushållspapper.
- Lägg brien i ugnssäker form och sätt in i ugnen 1-2 min tills den börjar smälta.
- Blanda brie, bacon och endivesallat.
Häll över dressing och garnera med gräslök.
Fler recept inom Matiga sallader
Liknande recept som Ljummen endivesallad med brieost och bacon
-
Grön quinoasallad med avocado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Syrlig bulgursallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bulgur med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Nicoise (tonfisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre