Ljummen endivesallad med brieost och bacon

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ljummen endivesallad med brieost och bacon

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Brieost 28% fett

400.0 

gram

Endivsallat

4.0 

styck

Bacon

16.0 

skivor

 

Dressing:

 

Cidervinäger

1.0 

msk

Olivolja

3.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Gräslök

1.0 

knippe

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Franziskaner Hefe-Weissbier

Ljust veteöl
Pris: 19 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 258

Kcal / portion: 1132

GBR (GI) / port: 0

Recept: 4530 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 25%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 439 gram)

Ingredienser

Visa:

Brieost 28% fett 400.0 gram 29%

Endivsallat 4.0 styck 3%

Bacon 16.0 skivor 22%

 

Dressing:

Cidervinäger 1.0 msk 0%

Olivolja 3.0 dl 50%

 

Tillbehör:

Gräslök 1.0 knippe 0%

Tillagning (12 min )

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
    Skär endiverna i 5 cm stora skivor.
    Finhacka gräslök.
    Skär brien i bitar.

  2. Blanda dressing, dvs vinäger med olivolja.

  3. Stek bacon knaprig i panna utan fett, eller i micro mellan hushållspapper.

  4. Lägg brien i ugnssäker form och sätt in i ugnen 1-2 min tills den börjar smälta.

  5. Blanda brie, bacon och endivesallat.
    Häll över dressing och garnera med gräslök.

Fler recept inom Matiga sallader

Liknande recept som Ljummen endivesallad med brieost och bacon