Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 329

Kcal / portion: 264

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3169 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 15%
Kolhydrater: 39%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Jäst färsk 25.0 gram 1%
Smör normalsaltat 50.0 gram 11%
Mjölk 1.5 dl 3%
Strösocker 0.5 dl 6%
Salt 1.0 krm 0%
Vetemjöl 5.0 dl 33%
Ägg till pensling 1.0 styck 2%
Fyllning:
Mandelmassa färdig 150.0 gram 22%
Mjölk 0.2 dl 0%
Vispgrädde 1.5 dl 17%
Punsch 5.0 cl 4%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 40 min )
- Deg: Smält smör i en kastrull. Häll i mjölk och låt blandningen bli fingervarm (ca 37°C).
- Smula jäst i en bunke och häll spadet över. Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Knåda väl till smidig deg. Låt jäsa under duk till dubbel storlek i cirka 30 minuter.
- Bulle: Knåda degen väl på mjölat bord. Dela degen i portionsbitar. Forma runda bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs bullarna under bakduk i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250°C.
- Garnering: Vispa upp ägg med gaffel och pensla bullarna.
- Grädda i ugnen 5-10 minuter. Ta ut och låt bullarna kallna.
- Fyllning: Skär ett lock på semlan. Gröp ur lite innanmäte och blanda med mandelmassa, lite mjölk och hälften av punschen. Fyll varje bulle med 2 msk fyllning. Vispa grädde och tillsätt resten av punschen. Lägg på grädde och lock på bullen. Pudra med florsocker.
Kockens kommentar
Se till att göra små bullar och servera dem t.ex. som efterrätt till kaffet. Små semlor gräddas lite kortare tid och i lite högre värme än stora semlor.
Alternativ
Fler recept inom Semlor
Liknande recept som Små semlor med punschgrädde
-
Semla, fettisdagsbulle, fastlagsbulle, semmelkrans - grundrecept
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad mandelmassa
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
GI-mandelmassa
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
GI-semla
Tid: 2 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Hetvägg, semla i varm mjölk
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Små semlor
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Små kardemummasemlor
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Små semlor med punschgrädde
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mini chokladsemla
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Semelkrans, familjesemla med cocos och nötter
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan