Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 255

Kcal / portion: 290

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1162 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 20%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Parmaskinka skivad 10.0 skivor 25%
Fetaost 200.0 gram 51%
Creme fraiche 1.0 dl 28%
Mango chutney } 2.0 msk 7%
Rucolasallat 12.0 blad 0%
Ger 3 stycken/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 1 tim )
- Finhacka fetaosten. Blanda den väl med crème fraiche så att fetaosten mosas.
- Lägg ut skinkan på skärbräda så att långsidorna överlappar varandra, dvs att skivorna ligger lite på varandra.
- Bred ut ostkrämen på skinkan.
Klicka ut mango chutney.
Lägg på rucolablad. - Rulla ihop skinkan till en tjock korv.
- Lägg i kylskåpet i en timme.
Ta ut och skär snittar.
Kockens kommentar
Variera med olika sorters skinka, olika dessertostar och olika sallader. Vi hade bråttom, så vi lade kräm, chutney och rucola på skinkskivor var för sig, som vi sedan ställde upp som på bilden.
Alternativ
Fler recept inom Köttförrätter
Liknande recept som Feta parmasnurror (förrätt)
-
Pelle Janzons tigerbiff, Pelle Janssons tigerbiff (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola
-
Gravad oxfilé (förrätt)
Tid: 20 min (+ 120 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fontana
-
Örtgravad älgfilé (förrätt)
Tid: 15 min (+ 96 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Carpaccio variazione - tre sorters oxfilé (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sesamcarpaccio (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med basilika, äpple och russin (förrätt)
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vild carpaccio av älgfilé med senapslingon (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan