Feta parmasnurror (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Feta parmasnurror (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Parmaskinka skivad

10.0 

skivor

Fetaost

200.0 

gram

Creme fraiche

1.0 

dl

Mango chutney }

2.0 

msk

Rucolasallat

12.0 

blad

 

Ger 3 stycken/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Azabache Crianza

Kryddigt rött vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 255

Kcal / portion: 290

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1162 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 20%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 114 gram)

Ingredienser

Visa:

Parmaskinka skivad 10.0 skivor 25%

Fetaost 200.0 gram 51%

Creme fraiche 1.0 dl 28%

Mango chutney } 2.0 msk 7%

Rucolasallat 12.0 blad 0%

 

Ger 3 stycken/portion 

Tillagning (15 min + 1 tim )

  1. Finhacka fetaosten. Blanda den väl med crème fraiche så att fetaosten mosas.
  2. Lägg ut skinkan på skärbräda så att långsidorna överlappar varandra, dvs att skivorna ligger lite på varandra.
  3. Bred ut ostkrämen på skinkan.
    Klicka ut mango chutney.
    Lägg på rucolablad.
  4. Rulla ihop skinkan till en tjock korv.
  5. Lägg i kylskåpet i en timme.
    Ta ut och skär snittar.

Kockens kommentar

Variera med olika sorters skinka, olika dessertostar och olika sallader. Vi hade bråttom, så vi lade kräm, chutney och rucola på skinkskivor var för sig, som vi sedan ställde upp som på bilden. 

Alternativ

Rullerad laxpannkaka

Fler recept inom Köttförrätter

Liknande recept som Feta parmasnurror (förrätt)