Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 564

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2257 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 9%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Potatis 0.3 kilo 9%
Mjölk 1.0 msk 0%
Vispgrädde 2.0 msk 5%
Ägg 2.0 styck 6%
Potatismjöl 3.0 msk 5%
Pålägg:
Lax rökt el. gravad 16.0 skivor 60%
Creme fraiche 1.0 dl 14%
Gräslök 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Skala och koka potatis ca 20 min.
- Dela äggula från vitan och vispa äggvitan.
- Häll av vattnet och mosa potatisen.
Tillsätt mjölk, vispgrädde, potatismjöl, äggulor och vita. Blanda ordentligt. - Forma små runda halvtjocka kakor och stek dem i matfett på medelvärme, gärna i en plättlagg. 4 min på ena sidan och 3 min på den andra.
- Lägg en skiva lax på varje "kaka" och en rågad tesked crème fraîche ovanpå.
Klipp lite gröslök över.
Receptet ger ca 4 små "kakor" per portion.
Kockens kommentar
På bilden har vi valt tunn skiva gravad lax.
ALTERNATIV
Fler recept inom Snittar & toasts
Liknande recept som Potatiskaka med lax och crème fraîche (drinktilltugg)
-
Heta ostquesadillas (drinktilltugg)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Råbiff på pumpernickel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Getost och paprika
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Potatiskaka med lax och crème fraîche (drinktilltugg)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Brie & papaya quesadillas (drinktilltugg)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Quesadilla med salami (drinktilltugg)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grilltoast guacamole (drinktilltugg)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frasvåfflor med löjrom, crème fraîche och rödlök
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Avokado- och sardellröra på crostini
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Thai räktoast (drinktilltugg)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan