Potatiskaka med lax och crème fraîche (drinktilltugg)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Potatiskaka med lax och crème fraîche (drinktilltugg)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis

0.3 

kilo

Mjölk

1.0 

msk

Vispgrädde

2.0 

msk

Ägg

2.0 

styck

Potatismjöl

3.0 

msk

Matfett till stekning

 

 

 

Pålägg:

 

Lax rökt el. gravad

16.0 

skivor

Creme fraiche

1.0 

dl

Gräslök

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Castellane Brut Rosé

Mousserat torrt rosévin
Pris: 389 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 564

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2257 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 9%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 335 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis 0.3 kilo 9%

Mjölk 1.0 msk 0%

Vispgrädde 2.0 msk 5%

Ägg 2.0 styck 6%

Potatismjöl 3.0 msk 5%

Matfett till stekning 0%

 

Pålägg:

Lax rökt el. gravad 16.0 skivor 60%

Creme fraiche 1.0 dl 14%

Gräslök 0%

Tillagning (35 min )

  1. Skala och koka potatis ca 20 min.

  2. Dela äggula från vitan och vispa äggvitan.

  3. Häll av vattnet och mosa potatisen.
    Tillsätt mjölk, vispgrädde, potatismjöl, äggulor och vita. Blanda ordentligt.

  4. Forma små runda halvtjocka kakor och stek dem i matfett på medelvärme, gärna i en plättlagg. 4 min på ena sidan och 3 min på den andra.

  5. Lägg en skiva lax på varje "kaka" och en rågad tesked crème fraîche ovanpå.
    Klipp lite gröslök över.

Receptet ger ca 4 små "kakor" per portion.

Kockens kommentar

På bilden har vi valt tunn skiva gravad lax.

ALTERNATIV

Potatiskaka med sill

Potatiskaka med ägg och ansjovis

Potatiskaka med romägg

Fler recept inom Snittar & toasts

Liknande recept som Potatiskaka med lax och crème fraîche (drinktilltugg)