Heta ostquesadillas (drinktilltugg)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Heta ostquesadillas (drinktilltugg)

Lägg till ingredienser

Antal små: 16

Tortilla

16.0 

st små

Jalapeno grön inlagd

1.0 

msk

Hårdost lagrad

250.0 

gram

Mozzarella

75.0 

gram

Olivolja

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas tacos >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 321

Kcal / portion: 195

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3123 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 14%

Kolhydrater: 34%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 61 gram)

Ingredienser

Visa:

Tortilla 16.0 st små 64%

Jalapeno grön inlagd 1.0 msk 0%

Hårdost lagrad 250.0 gram 31%

Mozzarella 75.0 gram 6%

Olivolja 0%

 

Kockskolan:

Så lagas tacos > %

Tillagning (25 min )

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Finriv hårdost med rivjärn ner i en bunke.
    Smula ner mozzarella (med fingrarna).
    Finhacka jalapeño. Blanda.
  3. Smöra en ugnsplåt eller använd smör­papper på en plåt.
    Lägg ut tortillan och lägg på ett lager ostblandning på varje tortilla.
  4. Sätt in i ugnen 5-10 minuter till fin färg.
    Serveras ljumma eller rumsvarma.

Kockens kommentar

Tortillan bör vara cirka 8 cm breda. Finns inte sådana att köpa, kan man stansa ut mindre rundlar ur stora tortillas, med hjälp av en matring eller ett stort glas.

Passar till

Tomatsalsa

Mangosalsa

Fler recept inom Snittar & toasts

Liknande recept som Heta ostquesadillas (drinktilltugg)