Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 200

Kcal / portion: 483

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1932 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 11%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Tortilla 4.0 styck 39%
Brieost 28% fett 250.0 gram 43%
eller %
Gul lök 1.0 styck 3%
Jalapeno hel inlagd 75.0 gram 1%
Papaya färsk 0.3 styck 2%
Tillbehör:
Gräddfil 2.0 dl 14%
Ger 4 trekanter/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp lite vatten i en kastrull.
Skala lök och skär den i tunna skivor.
Lägg löken i det kokande vattnet och ta av kastrullen från plattan. Låt stå 15 minuter. - Smöra en bakplåt. Skär bort papayans skal och ta ur kärnorna. Skär i skivor.
- Skär tortillakakorna vardera i fyra bitar.
Lägg på en skiva papaya, en bit ost, lite jalapeno och ett par ringar förvälld lök. - Lägg de färdiga tortillabitarna på plåten.
Sätt in i ugn ca 15 min, tills osten smält.
Servera med gräddfil och lite sallad.
Kockens kommentar
Quesadillas är tortillas med ost och andra pålägg, som äts vikt på mitten. Tanken är egentligen att osten skall smälta ihop den vikta tortillan under tillagningen till en enhet. Vår quesadilla på bilden är dock tillagad öppen.
Fler recept inom Snittar & toasts
Liknande recept som Brie & papaya quesadillas (drinktilltugg)
-
Heta ostquesadillas (drinktilltugg)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Råbiff på pumpernickel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Getost och paprika
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Potatiskaka med lax och crème fraîche (drinktilltugg)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Brie & papaya quesadillas (drinktilltugg)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Quesadilla med salami (drinktilltugg)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grilltoast guacamole (drinktilltugg)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frasvåfflor med löjrom, crème fraîche och rödlök
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Avokado- och sardellröra på crostini
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Thai räktoast (drinktilltugg)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan