Frasvåfflor med löjrom, crème fraîche och rödlök

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Frasvåfflor med löjrom, crème fraîche och rödlök

Lägg till ingredienser

Antal våfflor: 4

Smör el. margarin

65.0 

gram

Mjölk

2.5 

dl

Vetemjöl

2.0 

dl

Jäst färsk

10.0 

gram

Smör till gräddning

 

 

 

Tillbehör:

 

Löjrom saltad

200.0 

gram

Creme fraiche

2.0 

dl

Rödlök

1.0 

styck

Våffeljärn >

 

 

 

En våffla = 5 hjärtan

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 205

Kcal / portion: 502

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2006 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 14%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 245 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör el. margarin 65.0 gram 24%

Mjölk 2.5 dl 7%

Vetemjöl 2.0 dl 21%

Jäst färsk 10.0 gram 1%

Smör till gräddning 0%

 

Tillbehör:

Löjrom saltad 200.0 gram 13%

Creme fraiche 2.0 dl 32%

Rödlök 1.0 styck 3%

Våffeljärn > %

 

En våffla = 5 hjärtan 

Tillagning (1 tim )

  1. Smält fett och låt det svalna.
    Värm mjölken till 37 grader (fingervarm).

  2. Rör ut jästen med hälften av mjölken.
    Rör ned mjölet till jämn smet.
    Tillsätt resten av mjölken och låt jäsa i rumstemperatur ca 30 min.

  3. Rör ner det avsvalnade smöret. 

  4. Hetta upp ett våffeljärn.
    Pensla laggen väl med matfett.
    (Behövs endast första gången).

  5. Häll på knappt 1 dl smet och bred ut den.
    Grädda våfflan gyllenbrun. Lägg på galler.

  6. Skala och hacka lök. Lägg upp lök, crème fraîche och löjrom i skålar.

    Låt gästerna själva ta för sig av pålägget till våfflorna.

Kockens kommentar

Det går lika bra att baka gräddvåfflor.
Se separat recept.

JÄMFÖR

Gräddvåfflor

Fler recept inom Snittar & toasts

Liknande recept som Frasvåfflor med löjrom, crème fraîche och rödlök