Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 252

Kcal / portion: 313

GBR (GI) / port: 0
Recept: 7512 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 23%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Svinlever rå 600.0 gram 9%
Mjölk 1.0 liter 8%
Ister matfett 250.0 gram 29%
Fläskfärs 250.0 gram 8%
Ägg 1.0 styck 1%
Äggula 3.0 styck 2%
Strösocker 2.0 msk 2%
Vetemjöl 2.0 msk 1%
Potatismjöl 1.0 msk 1%
Ingefära mald 1.0 msk 1%
Kryddpeppar mald 1.0 tsk 0%
Vitpeppar nymald 1.0 tsk 0%
Vispgrädde 8.0 dl 38%
Lagerblad 3.0 blad 0%
Tillbehör:
Kockskolan:
Food processor > Äts ej
Om paté > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim + 4 tim )
- Putsa levevern ren från hinnor. Lägg i bunke och fyll på mjölk så att det täcker. Låt stå i 4 timmar.
- Skär levern och späcket i mindre bitar. Lägg allt i en matberedare och mixa tills det blivit till jämn smet utan större klumpar.
- Tillsätt övriga ingredienser utom grädde och lagerblad. Mixa till fin smet.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Häll över smeten i en bunke och blanda ner grädde, lite i taget.
- Smöra en ugnsfast form och häll i smeten. Sätt formen i ett vattenbad på en ugnsplåt. Sätt in i ugn och grädda i 1,5 timmar.
Fler recept inom Lever, njure
Liknande recept som Leverpaté med cumberlandsås
-
Rognons de porc ā la crčme, njurragu
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ragnons de veau Bordelaise, bräserad kalvnjure i rödvinssås
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Rognons de veau sauce Madčre, flamberad kalvnjure i madeirasås
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rein d´agneau de Bercy, lammnjure med ljus vitvinssås från Bercy
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Clásica riņones al Jerez, klassisk lammnjure i sherrysås från Jerez
Tid: 1 tim (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt lever ā la Anglaise eller Suédoise
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk korvkaka (leverpudding) med vitkålslingon
Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman
-
Terrine de Foie Gras - ugnsbakad ank- eller gåslever
Svårighet: Medel, Receptgivare: Cellier du Périgord
-
Fågelpaté
Tid: 1 tim 5 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dansk leverpastej med cumberlandsås
Tid: 1 tim 55 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan