Löjromsrulle med cheddar (plockmat)

Löjromsrulle med cheddar (plockmat)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 10

Ägg

2.0 

styck

Cheddar lagrad

25.0 

gram

Kummin hel

0.5 

msk

Creme fraiche

0.5 

dl

Gräslök finhackad

3.0 

msk

Rödlök

0.5 

styck

Salt

1.0 

krm

Peppar

0.5 

krm

Tunnbröd mjukt

2.0 

skivor

Löjrom saltad

50.0 

gram

Gräslök till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 184

Kcal / portion: 70

GBR (GI) / port: 1

Recept: 701 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 10%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 38 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 2.0 styck 18%

Cheddar lagrad 25.0 gram 13%

Kummin hel 0.5 msk 1%

Creme fraiche 0.5 dl 23%

Gräslök finhackad 3.0 msk 0%

Rödlök 0.5 styck 4%

Salt 1.0 krm 0%

Peppar 0.5 krm 0%

Tunnbröd mjukt 2.0 skivor 28%

Löjrom saltad 50.0 gram 9%

Gräslök till garnering 0%

Skapat av: Blossa

Kock: Markus Aujalay

Tillagning (20 min )

  1. Hårdkoka ägg (8-10 min). Låt kallna i kallt vatten.
  2. Riv cheddarost. Grovstöt kummin i en mortel. Skala och finhacka rödlök. Finskär gräslök. Skala och hacka äggen.
  3. Blanda ägghacket med ost, kummin, crème fraiche, gräslök, rödlök, salt och peppar.
  4. Bred ut fyllningen på tunnbröd och rulla ihop från kortsidan. Skär varje rulle i 5 bitar. Garnera med löjrom och gräslök.

Kockens kommentar

Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.

Fler recept inom Plockmat havet

Liknande recept som Löjromsrulle med cheddar (plockmat)