
Grillat bröd med cheddarröra (plockmat)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 228

Kcal / portion: 390

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1950 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 14%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Rödlök 1.0 styck 3%
Rödvinsvinäger 2.0 msk 0%
Olivolja 1.0 msk 6%
Persilja finhackad 1.0 msk 0%
Pepparrot nyriven 10.0 tsk 2%
Salt 2.0 krm 0%
Peppar 1.0 krm 0%
Rågbröd 5.0 skivor 32%
Cheddarröra:
Ägg 4.0 styck 13%
Vispgrädde 1.0 dl 18%
Smör normalsaltat 1.0 msk 5%
Cheddar lagrad 100.0 gram 19%
Salt 1.0 krm 0%
Peppar 0.5 krm 0%
Skapat av: Blossa
Kock: Markus Aujalay
Tillagning (25 min )
- Skala och skiva rödlök tunt. Blanda med vinäger, olja, salt och peppar. Hacka persilja. Vänd ner persiljan.
- Sätt ugnen på grillens högsta värme.
- Vispa ihop ägg och grädde i kastrull. Rör med en trägaffel mot botten på svag värme tills äggröran blivit tjock och krämig.
- Riv ner cheddarost. Vänd ner smör och ost mot slutet och rör äggröran slät. Smaka av med salt, peppar.
- Pensla brödet med olja. Grilla i övre delen av ugnen någon minut.
- Lägg lite äggröra på varje brödskiva och toppa med lök och pepparrot.
Kockens kommentar
Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.Fler recept inom Plockmat grönt och annat
Liknande recept som Grillat bröd med cheddarröra (plockmat)
-
Filodegsinbakade sparrisstänger (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Äppel- och mozzarellasallad (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dolmadákia - grekiska dolmar (plockmat)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gurkostmousse (plockmat)
Tid: 1 tim 15 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Devil eggs (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Småländsk krukost med O.P. Anderson, libbsticka och brynt enbärsbröd (plockmat)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johannes Persson
-
Fetafyllda aprikoser (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gul äppelchutney på cheddar (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Friterad zucciniblomma, squashblomma
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan