Grillat bröd med cheddarröra (plockmat)

Grillat bröd med cheddarröra (plockmat)

Lägg till ingredienser

Antal bröd: 5

Rödlök

1.0 

styck

Rödvinsvinäger

2.0 

msk

Olivolja

1.0 

msk

Persilja finhackad

1.0 

msk

Pepparrot nyriven

10.0 

tsk

Salt

2.0 

krm

Peppar

1.0 

krm

Rågbröd

5.0 

skivor

Matolja (rapsolja)

 

 

 

Cheddarröra:

 

Ägg

4.0 

styck

Vispgrädde

1.0 

dl

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Cheddar lagrad

100.0 

gram

Salt

1.0 

krm

Peppar

0.5 

krm

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 228

Kcal / portion: 390

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1950 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 14%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 171 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödlök 1.0 styck 3%

Rödvinsvinäger 2.0 msk 0%

Olivolja 1.0 msk 6%

Persilja finhackad 1.0 msk 0%

Pepparrot nyriven 10.0 tsk 2%

Salt 2.0 krm 0%

Peppar 1.0 krm 0%

Rågbröd 5.0 skivor 32%

Matolja (rapsolja) %

 

Cheddarröra:

Ägg 4.0 styck 13%

Vispgrädde 1.0 dl 18%

Smör normalsaltat 1.0 msk 5%

Cheddar lagrad 100.0 gram 19%

Salt 1.0 krm 0%

Peppar 0.5 krm 0%

Skapat av: Blossa

Kock: Markus Aujalay

Tillagning (25 min )

  1. Skala och skiva rödlök tunt. Blanda med vinäger, olja, salt och peppar. Hacka persilja. Vänd ner persiljan.
  2. Sätt ugnen på grillens högsta värme.
  3. Vispa ihop ägg och grädde i kastrull. Rör med en trägaffel mot botten på svag värme tills äggröran blivit tjock och krämig.
  4. Riv ner cheddarost. Vänd ner smör och ost mot slutet och rör äggröran slät. Smaka av med salt, peppar.
  5. Pensla brödet med olja. Grilla i övre delen av ugnen någon minut.
  6. Lägg lite äggröra på varje brödskiva och toppa med lök och pepparrot.

Kockens kommentar

Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.

Fler recept inom Plockmat grönt och annat

Liknande recept som Grillat bröd med cheddarröra (plockmat)