food rings, cooking and dessert rings
patisse anneau
anello patisse
Backring
anillo patisse
Matcylinder (stansring, utstickare, matring, brödring, bakring) används för att forma maträtter runda till exempel hamburgare, eller för att stansa ut något i cylindrisk form, till exempel bröddeg till munkar. De tillverkas i rostfritt stål och förekommer i olika bredder och höjder, ibland med tillhörande pressverktyg. I brist på sådan kan man använda dricksglas, helst med tunn kant, eller en gammal konservburk.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2020-07
Recept med Matcylinder
Det finns 18 recept med Matcylinder
-
Bästa renfilén till fest
Tid: 50 min , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Digestive bisquits, skottska grahamskex
Tid: 1 tim , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rödspättaceviche (förrätt)
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Crumpets, engelska pannkaksbröd
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Borgmästarkrans, flätad wienerbrödskrans
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svarighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Stroopwafel, holländska rån med sirapsfyllning (honungskaka)
Tid: 45 min (+ 45 min) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Strawberry Shortcake, sockerkaka med jordgubbar och grädde
Tid: 1 tim , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Halloween pan pizza i långpanna
Tid: 1 tim 30 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Rådjurstartelette - rådjursfilé i fin form
Tid: 35 min , Svarighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tonfiskceviche med mango (förrätt)
Tid: 20 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan