Sushivertyg till det japanska köket omfattar följande.
- Större bunke att skölja riset i.
- Stor kastrull (riskokare) att koka riset i.
- En massa skålar är bra till ingredienser och tillbehör.
- Såll (zaru) behövs, som i Japan är av bambu.
- Risbehållare (hangiri) för att blanda ris med vinäger i och sedan för att förvara riset i under tillredning. En hangiri är en rund, flatbottnad balja av cederträ.
- Risspade (shamoji) är en platt slev, vanligen av trä.
- Fläkt (uchiwa). Klassisk japansk handfläkt.
- Rullmatta (maki-su) av bambu för att tillverka rullar. Tvättas efter användandet i ljummet rinnande vatten.
- Skärbräda (manaita). En stor, helst i trä.
- Kniv (bocho). Vassa knivar. Den vanligaste kniven för en sushikock kallas sashimi-boche. Den är lång och smal.
- Trälåda (oshiwaku) för att tillverka battera sushi.
Recept med Sushiverktyg
Det finns 9 recept med Sushiverktyg
-
Temaki - sushiwrap
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Uramaki - sushi inside-out (California Rolls)
Tid: 15 min (+ 2 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
8 bitars sushi
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sushiris (sushi meshi)
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Futomaki - tjock sushirulle
Tid: 15 min (+ 2 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gunkan maki - sushibåt/cylindrar
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hosomaki - smal sushirulle
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Nigiri sushi / Edo mae zushi - Sushi ā la Tokyo
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
14 bitars sushi
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan