Pestosoppa med fiskpinnar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pestosoppa med fiskpinnar

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fiskpinnar stekta

8.0 

styck

Gröna ärter frysta

500.0 

gram

Potatis kokt

4.0 

styck

Vatten till soppa

1.0 

liter

Grönsaksfond konc.

4.0 

msk

el. buljongtärning

 

 

Pesto Genovese

3.0 

msk

Matfett till stekning

2.0 

msk

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pesto >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 79

Kcal / portion: 397

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1588 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 3%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 505 gram)

Ingredienser

Visa:

Fiskpinnar stekta 8.0 styck 28%

Gröna ärter frysta 500.0 gram 22%

Potatis kokt 4.0 styck 18%

Vatten till soppa 1.0 liter 0%

Grönsaksfond konc. 4.0 msk 11%

el. buljongtärning 0%

Pesto Genovese 3.0 msk 16%

Matfett till stekning 2.0 msk 12%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Om pesto > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Skala och koka potatis om det inte finns färdigkokta (cirka 20 minuter extra tid).
  2. Skär potatisen i mindre bitar.
  3. Häll vatten+fond och potatis i en kastrull och värm upp. Mixa med en mixerstav.
  4. Hetta upp matfett i stekpanna på medel­värme. Stek fiskpinnarna några minuter på var sida så att de blir genomvarma.
  5. Tillsätt ärter och pesto till soppan och låt allt bli varmt. Rör om. Smaka av med salt.
  6. Häll upp soppa i tallrikar. Dela fiskpinnarna på mitten och tillsätt dem i soppan.

Kockens kommentar

Fiskpinnar är färdiglagad mat som säljs djupfryst i handeln. Enligt en studie av Testfakta 2004 är skillnaderna stor mellan olika sorter. Både när det gäller pris, hur feta de är och hur mycket fisk de egentligen innehåller. M.a.o. läs på förpackningen.

Fler recept inom Fisksoppa, fiskgryta

Liknande recept som Pestosoppa med fiskpinnar