Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 428
    
                Kcal / portion: 772
    
                GBR (GI) / port: 4
Recept: 3090 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 34%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Mascarpone } 250.0 gram 29%
Mörk choklad 200.0 gram 35%
Vispgrädde 2.0 dl 23%
Tillbehör:
Chokladrån } 8.0 styck 13%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 30 min )
- Vispa grädden till ett hårt skum med elvisp i en bunke. Ställ in i kylskåpet.
 - Smält chokladen i vattenbad: 
Lägg en tallrik ovanpå en kastrull och låt vattnet i kastrullen koka upp.
Lägg chokladen att smälta i tallriken. - Blanda försiktigt grädde med mascarpone och rör långsamt ner smält choklad.
 - Häll upp moussen i vackra glas och dekorera med några goda chokladkex.
Ställ in i kylskåp ca en halvtimme innan servering. 
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Chokladig cheesecakemousse
- 
                
                  
                
                Äppelpaj (smulpaj)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Annes kladdkaka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Blodapelsingranité (efterrätt)
Tid: 1 tim 55 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Citroncheesecake med bär
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Citruscocktail med balsamkanderade valnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
 - 
                
                  
                
                Mangosorbet (efterrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Vit chokladmousse med kiwisås ¤
Tid: 1 tim (+ 3 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Citruscylinder med grönpeppar och glass
Tid: 25 min (+ 2 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Kaffe-, chokladpannacotta med halloncouli
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Skåvsjöholm
 - 
                
                  
                
                Chokladtartelette (efterrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 
              
              
                    