Stuvad grönkål - långkål

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Stuvad grönkål - långkål

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Grönkål fryst

400.0 

gram

Matfett till stekning

 

 

Creme fraiche

1.0 

dl

Sirap

1.0 

msk

eller...

 

Farinsocker

 

 

Skinkspad }

 

 

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 128

GBR (GI) / port: 1

Recept: 511 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 7%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 130 gram)

Ingredienser

Visa:

Grönkål fryst 400.0 gram 23%

Matfett till stekning 0%

Creme fraiche 1.0 dl 63%

Sirap 1.0 msk 13%

eller... 

Farinsocker 0%

Skinkspad } 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (15 min )

  1. Tina kålen i en gryta med lite matfett på medelvärme. Stöt sönder och rör om då och då.

  2. Tillsätt créme fraiche och sirap/farinsocker. Låt kålen sjuda på låg värme i ca 5 min. Späd eventuellt med lite skinkspad. Smaka av med salt och peppar.

  3. Servera kålen till skinka, korv eller andra kötträtter.

Kockens kommentar

Långkål enligt Grönkålsakademin: Koka tinad kål i skinkspad eller buljong tills den är mjuk, cirka 15 minuter. Överkoka inte, det är ett av de vanligaste felen - spänsten i grönsaken ska finnas kvar. Häll bort spadet (eller använd till soppbas), grovhacka kålen. Stek den grovhackade kålen i smör - låt det ta lite tid. Späd sen med vispgrädde, som gör kålen len i smaken. Krydda med salt, vitpeppar och lite socker. Även andra smaksättningar brukar användas, t ex timjan, sirap, ättika.

Fler recept inom Tillbehör

Liknande recept som Stuvad grönkål - långkål