Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 86

Kcal / portion: 429

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1718 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 7%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Blomkål helt huvud 2.0 huvuden 22%
Gelatinblad 6.0 styck 2%
Äggvita 2.0 styck 2%
Vispgrädde 3.0 dl 63%
Smör normalsaltat 2.0 msk 11%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min + 30 min )
- Koka blomkålshuvudena mjuka på medellåg värme i saltat vatten
(tar ca 10 min). - Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Kör sedan blomkål, äggvita, vispgrädde, salt, peppar och gelatinsmeten i en matberedare tills det blir en jämn smet.
- Värm ugnen till 150 grader. Finfördela blomkålssmeten i 4 smörade portionsformar (ugnsfasta) under tiden som ugnen värms upp. Fyll en stor plåt med vatten och ställ portionsformarna däri och sätt in i ugnen. Grädda i en halvtimme.
- Låt patéformarna stå en halvtimme i kylen innan servering. Garnera med en kvist rosmarin till varje portion.
Fler recept inom Tillbehör
Liknande recept som Blomkålspaté
-
Rotfruktssallad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Skånsk brunkål av vitkål
Tid: 1 tim 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Smörslungad brysselkål
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grön ärtpesto (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Smörslungade ärter och bönor
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatisgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Hasselbackspotatis ¤
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sellerimos
Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapspotatismos
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan