Grön potatismos (tillbehör)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grön potatismos (tillbehör)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis

600.0 

gram

Grönkål färsk ansad

250.0 

gram

el. grönkål fryst

 

 

Purjolök

1.0 

styck

Vatten

 

 

Matfett (smör)

 

 

Mjölk

 

 

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas bladkål >

 

 

Så kokas potatis >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 63

Kcal / portion: 142

GBR (GI) / port: 8

Recept: 567 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 1%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 226 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis 600.0 gram 71%

Grönkål färsk ansad 250.0 gram 18%

el. grönkål fryst 0%

Purjolök 1.0 styck 11%

Vatten 0%

Matfett (smör) 0%

Mjölk 0%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Så lagas bladkål > Äts ej

Så kokas potatis > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Repa (dra av) grönkålsbladen från stammen som kastas. Skär purjolöken i skivor eller hacka den.
  3. Hetta upp matfett i en stekpanna på medelhög värme och stek grönkålsbladen och purjolöken ett par minuter. Tillsätt lite vatten och låt puttra ytterligare ett par minuter.
  4. Häll bort vattnet från potatisen och mosa med potatisstöt eller trägaffel. Rör ner lite smör och tillsätt mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt.
  5. Blanda mos med grönkål och purjolök.

Kockens kommentar

Passar till kött- och fiskrätter.

Fler recept inom Potatismos och annat mos

Liknande recept som Grön potatismos (tillbehör)