Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 63

Kcal / portion: 142

GBR (GI) / port: 8
Recept: 567 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Potatis 600.0 gram 71%
Grönkål färsk ansad 250.0 gram 18%
Purjolök 1.0 styck 11%
Vatten 0%
Mjölk 0%
Salt 0%
Kockskolan:
Så lagas bladkål > Äts ej
Så kokas potatis > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
- Repa (dra av) grönkålsbladen från stammen som kastas. Skär purjolöken i skivor eller hacka den.
- Hetta upp matfett i en stekpanna på medelhög värme och stek grönkålsbladen och purjolöken ett par minuter. Tillsätt lite vatten och låt puttra ytterligare ett par minuter.
- Häll bort vattnet från potatisen och mosa med potatisstöt eller trägaffel. Rör ner lite smör och tillsätt mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt.
- Blanda mos med grönkål och purjolök.
Kockens kommentar
Passar till kött- och fiskrätter.
Fler recept inom Potatismos och annat mos
Liknande recept som Grön potatismos (tillbehör)
-
Klassisk potatismos - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatisstomp, stomppotatis, stompad potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Arla
-
Potatispuré, fint potatismos, purée de pommes de terre
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mousselinepotatis, fin potatismos med grädde
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rotmos
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sötpotatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerat potatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagade gnocchi av potatismos
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pestomos
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sellerimos
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan