Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 4

Senapspulver engelsk

4.0 

msk

Grädde

0.5 

dl

Äggula

2.0 

styck

Sirap mörk

2.0 

dl

el. farinsocker

 

 

Ättikssprit 12%

1.0 

msk

Salt

1.0 

tsk

 

Kockskolan:

 

Om senapssåser >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 324

Kcal / portion: 329

GBR (GI) / port: 22

Recept: 1316 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 9%

Kolhydrater: 57%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 102 gram)

Ingredienser

Visa:

Senapspulver engelsk 4.0 msk 9%

Grädde 0.5 dl 14%

Äggula 2.0 styck 8%

Sirap mörk 2.0 dl 69%

el. farinsocker 0%

Ättikssprit 12% 1.0 msk 1%

Salt 1.0 tsk 0%

 

Kockskolan:

Om senapssåser > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > %

Tillagning (10 min + 1 tim )

  1. Vispa grädde och äggula pösigt.
  2. Tillsätt senapspulver och sirap/farin. Rör ner ättika och salt.
  3. Låt senapen stå en timme. Om socker, så låt den gärna stå i flera dagar för att sockret skall smälta ordentligt.
  4. Smaka av. För stark? Tillsätt mer sirap och grädde.

Kockens kommentar

Förvara senap svalt i burk med lock. Används som "vanlig" senap främst till kötträtter.

Alternativ

Senap med pulver

Skånsk senap

Stark söt senap

Fler recept inom Senapssåser

Liknande recept som Mild senap