Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 324

Kcal / portion: 329

GBR (GI) / port: 22
Recept: 1316 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 9%
Kolhydrater: 57%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Senapspulver engelsk 4.0 msk 9%
Grädde 0.5 dl 14%
Äggula 2.0 styck 8%
Sirap mörk 2.0 dl 69%
Ättikssprit 12% 1.0 msk 1%
Salt 1.0 tsk 0%
Kockskolan:
Om senapssåser > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > %
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 1 tim )
- Vispa grädde och äggula pösigt.
- Tillsätt senapspulver och sirap/farin. Rör ner ättika och salt.
- Låt senapen stå en timme. Om socker, så låt den gärna stå i flera dagar för att sockret skall smälta ordentligt.
- Smaka av. För stark? Tillsätt mer sirap och grädde.
Kockens kommentar
Förvara senap svalt i burk med lock. Används som "vanlig" senap främst till kötträtter.
Alternativ
Fler recept inom Senapssåser
Liknande recept som Mild senap
-
Klassisk hovmästarsås (gravlaxsås, krabbsås, skaldjurssås)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skarpsås
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce Nénette, krämig stekskysås med senap
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Indisk senapssås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Senapssås med blommig smak till sillen
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Carina Brydling
-
Cumberland sauce, klassisk engelsk söt sås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Senap av pulver
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mild senap
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skånsk senap med senapsfrön
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stark söt senap med extra smak
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan