Sauce Nénette, krämig stekskysås med senap

Foto: The Girly Girl Cooks

Sauce Nénette, krämig stekskysås med senap

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 447

Kcal / portion: 456

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1369 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 45%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 102 gram)

Ingredienser

Visa:

Vispgrädde 3.5 dl 92%

Vattenreduktion -1.5 dl -0%

Senapspulver 1.0 msk 2%

Tomatpuré konserv 2.0 msk 1%

Steksky avfettad 1.0 dl 5%

Basilika finhackad 2.0 msk 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så avfettar man > Äts ej

Om stekskysås > Äts ej

Om senapssåser > Äts ej

Om vattenförändringar > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Tillagning (15 min )

Denna sås tillagas av steksky från bräserat kött.

  1. Under tiden köttet bräserar sjudes grädden ner tills 2-3-delar återstår. Salta och peppra lätt.
  2. Finhacka basilika eller annan bladkrydda om så önskas.
  3. Rör ihop senapspulver med tomatpuré i en liten skål och vispa ner i den heta grädden. Ställ åt sidan.
  4. När köttet är färdigstekt avfettas skyn. Grädden tillsätts och allt får sjuda i 3-4 minuter. Smaka av och tillsätt hackad basilika. Häll såsen över köttet.

Kockens kommentar

Denna franska sås är klassisk till grytstekta (bräserade) fläskkotletter, Côtes de Pork Poêlées.

Fler recept inom Senapssåser

Liknande recept som Sauce Nénette, krämig stekskysås med senap