Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 415

Kcal / portion: 541

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1082 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 35%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Senap skånsk 1.0 dl 17%
Honung 2.0 msk 13%
Citronskal 1.0 styck 0%
Citronjuice 1.0 msk 0%
Rapsolja blommig 1.0 dl 69%
Salt 1.0 krm 0%
Kockskolan:
Om senapssåser > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till skaldjur > Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
Kock: Carina Brydling
Uppdragsgivare: Svensk Raps
Tillagning (15 min )
- Riv citronskal.
- Blanda senap, honung, citronskal och citronjuice i en bunke.
- Droppa ner rapsolja under kraftig vispning till en glansig sås.
- Smaka av med en nypa salt.
Kockens kommentar
Denna senapssås passar utmärkt till fisk och skaldjur, framför allt till lax eller annan gravad fisk. Som grund är den perfekt till sill, men passar även som en krämig dressing till en sallad. Smakerna lyfter varandra och samtidigt kan man urskilja de fyra rena smakerna i samma munsbit - senap, honung, citron och rapsolja av blommig karaktär.Passar till
Fler recept inom Senapssåser
Liknande recept som Senapssås med blommig smak till sillen
-
Klassisk hovmästarsås (gravlaxsås, krabbsås, skaldjurssås)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skarpsås
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce Nénette, krämig stekskysås med senap
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Indisk senapssås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Senapssås med blommig smak till sillen
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Carina Brydling
-
Cumberland sauce, klassisk engelsk söt sås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Senap av pulver
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mild senap
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skånsk senap med senapsfrön
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stark söt senap med extra smak
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan