För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Fill Your Belly

Indisk senapssås

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 3

Senapsfrö bruna

1.5 

dl

Senapsfrön gula

1.5 

dl

Gurkmeja mald

0.5 

msk

Kajennpeppar mald

0.5 

msk

Korianderfrö mald

1.0 

msk

Vitlök

2.0 

klyftor

Chilifrukt grön

0.5 

styck

Salt

1.0 

msk

Strösocker

1.0 

msk

Vinäger

1.0 

msk

 

Vatten

 

 

Matolja

2.0 

msk

Spiskummin mald

0.5 

msk

Fänkålsfrön mald

1.0 

krm

 

 

Kockskolan:

 

Om senapssåser >

 

 

Sås till grönsaker, ägg >

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

Sås till skaldjur >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 461

Kcal / portion: 528

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1584 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 19%

Fett: 34%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 10%

(Tillagad portion: 115 gram)

Ingredienser

Visa:

Senapsfrö bruna 1.5 dl 38%

Senapsfrön gula 1.5 dl 38%

Gurkmeja mald 0.5 msk 1%

Kajennpeppar mald 0.5 msk 0%

Korianderfrö mald 1.0 msk 1%

Vitlök 2.0 klyftor 1%

Chilifrukt grön 0.5 styck 0%

Salt 1.0 msk 0%

Strösocker 1.0 msk 4%

Vinäger 1.0 msk 0%

 

Vatten 0%

Matolja 2.0 msk 15%

Spiskummin mald 0.5 msk 1%

Fänkålsfrön mald 1.0 krm 0%

 

 

Kockskolan:

Om senapssåser > %

Sås till grönsaker, ägg > Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

Sås till skaldjur > Äts ej

Tillagning (20 min )

Se film, klicka på "Fill Your Belly" under bilden.

  1. Skala och hacka vitlök. Hacka chilifrukt.
  2. Mixa i matberedare eller med mixerstav alla ingredienser från senapsfrön till vinäger. Efter några varv tillsätts vatten så att det blir en sås. Fortsätt mixa tills finfördelat.
  3. Hetta upp matolja i stekpanna. Tillsätt mald spiskummin och fänkålsfrön. Låt fräsa någon minut.
  4. Tillsätt såsmixet och koka ner några minuter till lagom konsistens under omrörning. Späd med vatten vid behov.

Kockens kommentar

Som ingrediens på filmen förekommer asafoetilda (sv. dyvelsträck) även kallat hing. En numera bortglömd krydda i Europa. I Indien däremot används den flitigt i till exempel linsrätter och grönsakscurry. Kryddan utvinns ur fänkålsliknande plantor och har i receptet ersatt med mald fänkålsfrö. Såsen passar främst till kötträtter, eventuellt också till stekt fisk.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Senapssåser, pesto

Liknande recept som Indisk senapssås