Pepparrotsgrädde till kött och fisk

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pepparrotsgrädde till kött och fisk

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 345

Kcal / portion: 369

GBR (GI) / port: 0

Recept: 738 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 36%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 107 gram)

Ingredienser

Visa:

Vispgrädde 2.0 dl 98%

Pepparrot färsk 2.0 cm 2%

 

Kockskolan:

Om vita såser > Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

Sås till kokt fisk > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Tillagning (10 min )

  1. Skala och riv pepparrot.
  2. Vispa grädden hård. Blanda ner riven pepparrot, mängd enligt egen smak.

Kockens kommentar

Pepparrotsgrädde passar till olika kötträtter, gärna vilt. Finskurna, rullade renköttsskivor med pepparrots­grädde inuti är en klassiker på smörgåsbordet. Passar till olika slags rätter kött- och fiskrätter.

Passar till

Sprängd gås

Fler recept inom Skum sås, vita krämer ¤

Liknande recept som Pepparrotsgrädde till kött och fisk