Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Falukorv

500.0 

gram

Purjolök

2.0 

styck

Potatis

8.0 

styck

Vitkål ansad

0.5 

huvud

Vatten

1.0 

liter

Grönsaksfond konc.

3.0 

msk

Gröna ärter frysta

250.0 

gram

Matfett (smör)

40.0 

gram

Salt och vitpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Senap svensk

4.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Melini Chianti Pian del Masso

Mjukt rött vin
Pris: 72 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 725

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2900 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 6%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 684 gram)

Ingredienser

Visa:

Falukorv 500.0 gram 45%

Purjolök 2.0 styck 4%

Potatis 8.0 styck 19%

Vitkål ansad 0.5 huvud 8%

Vatten 1.0 liter Äts ej

Grönsaksfond konc. 3.0 msk 4%

Gröna ärter frysta 250.0 gram 6%

Matfett (smör) 40.0 gram 10%

Salt och vitpeppar 0%

 

Tillbehör:

Senap svensk 4.0 msk 4%

Tillagning (35 min )

  1. Skala och tärna potatis. Skiva purjolök i 1,5-cm stora bitar. Skiva vitkål.
  2. Hetta upp matfett i en stekkastrull på medelhög värme och stek potatis, purjolök och vitkål i cirka 5 minuter. Rör om då och då.
  3. Tillsätt vatten+fond. Lägg på lock och låt småputtra på svag värme i cirka 15 minuter, tills potatisen är mjuk.
  4. Ta bort skinnet på falukorven och skär den i potatischipsstora stavar.
  5. Lägg ärterna i grytan mot slutet av koktiden och sedan falukorven. Låt allt bli varmt (ca 3 minuter). Servera med en god senap till.

Kockens kommentar

Korven har sitt ursprung från koppargruvan i Falun från 800-talet e.Kr. Där använde man ox- och hästhud som band till malmhissarna. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Kokt korv, korvgryta

Liknande recept som Falukorvsgryta