Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Suan ta tang - sötsur kinesisk köttsoppa
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 62
Kcal / portion: 204
GBR (GI) / port: 0
Recept: 815 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 4%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Fläskfilé 200.0 gram 25%
Vatten till soppa 8.0 dl 0%
Kycklingfond konc. 3.0 msk 16%
Sojasås kinesisk 2.0 tsk 1%
Risvinäger 2.0 msk 1%
Shiitake färsk 4.0 gram 0%
Bambuskott konserv 180.0 gram 5%
Persilja finhackad 3.0 msk 0%
Salladslök 3.0 styck 2%
Arrowrot 1.0 msk 4%
Vitpeppar nymald 1.5 krm 0%
Ägg 1.0 styck 8%
Tofu sojabönost 100.0 gram 9%
Sesamolja 2.0 msk 28%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Värm i en stor kastrull vatten, fond, soja och risvinäger.
- Skiva fläskfilén på längden i stavar. Skiva svamp och bambuskott. Tillsätt detta i kastrullen och låt koka upp.
- Hacka persilja och skiva den gröna delen av salladslök. Rör ut arrowrot med lite vatten i en kopp. Tillsätt ingredienserna och vitpeppar i kastrullen. Låt koka upp.
- Vispa upp äggulan med vitan i en kopp och vispa ner lite i taget i soppan. Skiva tofu och tillsätt i grytan med sesamolja. Låt allt bli varmt.
Kockens kommentar
Shiitake är en japansk/kinesisk svamp som har odlats i flera hundratals år i Asien. Odlas idag även i Kirunas gruvgångar. Shiitake är en i Sverige dyr svamp. Välj alternativt skogschampinjoner.
Fler recept inom Köttsoppa
Liknande recept som Suan ta tang - sötsur kinesisk köttsoppa
-
Klassisk köttsoppa
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Salta bitens köttsoppa, Uppsalasoppa, Uppsalastuvning
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gulasch, gulaschsoppa, klassisk ungersk köttragu, köttsoppa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Skotsk lammsoppa
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Borsch/borsjtj - ukrainsk/rysk rödbetssoppa
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk oxsvanssoppa
Tid: 4 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Viltsoppa av köttrester
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxsvanssoppa med vitlökskrutonger
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Broccolisoppa med chorizo
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Brynt kålsoppa med frikadeller
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan