Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 43

Kcal / portion: 107

GBR (GI) / port: 1
Recept: 428 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Paprika röd-gul-grön 3.0 styck 20%
Gul lök 2.0 st stora 33%
Salladskapris 16.0 styck 7%
Olivolja 0%
Torrt vitt vin 2.5 dl 41%
el. grönsaksfond konc.+vatten 0%
Kockskolan:
Så steks grönsaker > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Rensa paprika och skär i bitar. Skala och skiva lök.
- Hetta upp olja i stekpanna på medelhög värme och stek paprika, lök och kapris cirka 3 minuter.
- Tillsätt vin och låt småkoka i cirka 5 minuter tills vätskan blivit simmig, lite trögflytande. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Salladskapris är stora kapris, som brukar finnas i butikernas delikatessdiskar. Vanligtvis säljs de marinerade i olja och kryddor. De används, som namnet anger, i sallader eller i gryträtter o.d. Salladskapris har mildare smak än små burkkapris.
Passar till
Fler recept inom Stekt, wokad grönt
Liknande recept som Vinbräserad paprika med salladskapris
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Champignons sautés, såterad/stekt svamp
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svampsmix (tillbehör eller lätt måltid)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Champignons Bordelaise, bräserad svamp i rödvin
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Karamelliserad skivad lök
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad glaserad smålök
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oignons glacés ā brun, fransk bräserad smålök i brun sås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ångbåtslök
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pepparlök (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Scarola Napoletana con alici, sauterad escarolesallat med ansjovis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan