Vinbräserad paprika med salladskapris

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Vinbräserad paprika med salladskapris

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Paprika röd-gul-grön

3.0 

styck

Gul lök

2.0 

st stora

Salladskapris

16.0 

styck

Olivolja

 

 

Torrt vitt vin

2.5 

dl

el. grönsaksfond konc.+vatten

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så steks grönsaker >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 43

Kcal / portion: 107

GBR (GI) / port: 1

Recept: 428 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 251 gram)

Ingredienser

Visa:

Paprika röd-gul-grön 3.0 styck 20%

Gul lök 2.0 st stora 33%

Salladskapris 16.0 styck 7%

Olivolja 0%

Torrt vitt vin 2.5 dl 41%

el. grönsaksfond konc.+vatten 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så steks grönsaker > Äts ej

Tillagning (10 min )

  1. Rensa paprika och skär i bitar. Skala och skiva lök.
  2. Hetta upp olja i stekpanna på medelhög värme och stek paprika, lök och kapris cirka 3 minuter.
  3. Tillsätt vin och låt småkoka i cirka 5 minuter tills vätskan blivit simmig, lite trögflytande. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Salladskapris är stora kapris, som brukar finnas i butikernas delikatessdiskar. Vanligtvis säljs de marinerade i olja och kryddor. De används, som namnet anger, i sallader eller i gryträtter o.d. Salladskapris har mildare smak än små burkkapris.

Passar till

Marinerad fläskkotlett

Fler recept inom Stekt, wokad grönt

Liknande recept som Vinbräserad paprika med salladskapris