Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Persilja

4.0 

knippen

Purjolök

2.0 

styck

Potatis

1.0 

st stor

Vatten till soppa

1.0 

liter

Kycklingfond konc.

4.0 

msk

el. buljongtärning

 

 

Vispgrädde

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Hårt bröd

8.0 

skivor

Hårdost lagrad

60.0 

gram

Bordssmör 75% fett

100.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 110

Kcal / portion: 532

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2127 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 8%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 485 gram)

Ingredienser

Visa:

Persilja 4.0 knippen 2%

Purjolök 2.0 styck 6%

Potatis 1.0 st stor 5%

Vatten till soppa 1.0 liter 0%

Kycklingfond konc. 4.0 msk 8%

el. buljongtärning Äts ej

Vispgrädde 1.0 dl 17%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Hårt bröd 8.0 skivor 20%

Hårdost lagrad 60.0 gram 11%

Bordssmör 75% fett 100.0 gram 31%

Tillagning (20 min )

  1. Skär bort blasten på purjolöken och skiva den. Hacka persilja (spar lite till garnering). Skala och skär potatis i mindre bitar.
  2. Häll vatten, persilja, purjolök, potatis och fond i en kastrull och koka upp. Låt småkoka i 15-20 minuter.
  3. Finförela med mixerstav eller kör soppan i en matberedare. Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll upp i skålar. Garnera med persilja.
    Servera med hårt bröd och lagrad hårdost.

Kockens kommentar

Halvera mängden om soppan serveras som förrätt.

Passar till

Rågknäcke från Dalarna

Fler recept inom Grönsakssoppa

Liknande recept som Persiljesoppa