Krispiga ankbröst med blåbärssås och råstekt potatis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Krispiga ankbröst med blåbärssås och råstekt potatis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ankbröst med skinn

3.0 

styck

Vetemjöl

1.0 

msk

Matfett (smör)

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Sås:

 

Blåbär färska

2.0 

dl

Portvin

3.0 

dl

Strösocker

2.0 

msk

Viltfond koncentrerad

1.0 

msk

Smör normalsaltat

100.0 

gram

 

Tillbehör:

 

Potatis

4.0 

st stora

Grönsallad

200.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Baron de Ley Reserva

Kryddigt rött vin
Pris: 105 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 312

Kcal / portion: 1375

GBR (GI) / port: 4

Recept: 5498 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 26%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 440 gram)

Ingredienser

Visa:

Ankbröst med skinn 3.0 styck 65%

Vetemjöl 1.0 msk 1%

Matfett (smör) 1.0 msk 2%

Salt och peppar 0%

 

Sås:

Blåbär färska 2.0 dl 1%

Portvin 3.0 dl 8%

Strösocker 2.0 msk 2%

Viltfond koncentrerad 1.0 msk 0%

Smör normalsaltat 100.0 gram 13%

 

Tillbehör:

Potatis 4.0 st stora 7%

Grönsallad 200.0 gram 0%

Tillagning (30 min )

  1. Skala och tärna potatis. Lägg i kallt vatten. Låt rinna av före stekning.

  2. Hetta upp matfett i panna. Stek potatisen i omgångar 5-10 minuter på hög värme i rikligt med matfett, tills potatisen fått fin färg. Vänd då och då. Efterstek all potatis ca 10 minuter på medellåg värme.

  3. Förbered sallad el. andra tillbehör.

  4. Sås: Blanda ingredienserna utom smör i en kastrull på medelhög värme och låt koka ner till halva mängden. Rör sedan ner smör klickvis. Håll varmt.

  5. Skär ankbrösten i halvtunna skivor. Salta och peppra. Pudra skivorna med vetemjöl.

  6. Stek skivorna på medelhög värme i matfett ca 4-5 minuter tills de blivit krispigt genomstekta runtom, men ej brända.

Kockens kommentar

Receptet är kaloririkt pga att ankbröst med fettkant är kaloririkt. Om inte fettkanten äts minskar receptets kalorimängd med 33% till cirka 700 Kca/portion.

Fler recept inom Anka och gås

Liknande recept som Krispiga ankbröst med blåbärssås och råstekt potatis