Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 800

GBR (GI) / port: 11
Recept: 3201 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Blandfärs 600.0 gram 36%
Ströbröd 1.0 dl 7%
Vatten 2.0 dl 0%
Äggula 2.0 styck 3%
Kalvfond koncentrerad 2.0 msk 1%
Salt 2.0 tsk 0%
Peppar 2.0 krm 0%
Smör till stekning 2.0 msk 6%
Tillbehör:
Gul lök 3.0 st stora 7%
Potatis 800.0 gram 17%
Lingonsylt konserverad 4.0 dl 21%
Kockskolan:
Om köttbullar, färsbiffar > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Blanda ströbröd med vatten. Låt svälla en stund. Tillsätt färs, äggula, salt, peppar, fond. Blanda väl. Färsen skall vara ganska fast. Forma portionsbiffar.
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. Mosa potatisen när den är klar. Tillsätt en klick smör och lite mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt.
- Skala och skär lök i tunna skivor. Fräs löken mjuk i matfett på medellåg värme några minuter, tills den blivit glansig. Häll på lite vatten och efterstek under lock 5-10 minuter. Späd eventuellt med vätska för att inte koka torrt.
- Stek biffarna i matfett på medelhög värme i 2-3 minuter på var sida till fin yta. Lägg biffarna på löken i pannan. Lägg på lock och efterstek på svag värme cirka 5 minuter, tills de är genomstekta.
Kockens kommentar
Biffarna kan också efterstekas i ugn på 180°C i cirka 10 minuter. Detta är klassisk husmanskost. "Klassikerna" brukar dock vilja ha löken mer bränd.
Passar till
Fler recept inom Pannbiff, köttfärsbiffar
Liknande recept som Pannbiff med lök
-
Biff ā la Lindström, originalet
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Biff ā la Lindström, ā la Petter
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvjärpe original
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman
-
Persiljejärpar med svampsås
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pannbiff med lök
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gammaldags pannbiff
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Biff Svensson med honungssenap och tomatsalsa
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Medisterkaker, norska fläskfärsbiffar
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläsksiljejärpar med karotter och gräddsås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Corned Beef Hash - potatismos med kött
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan