Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 282

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1129 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 4%
Kolhydrater: 24%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Grön sparris färsk 8.0 styck 4%
Morot liten 2.0 styck 3%
Sockerärter 4.0 styck 0%
Hårdost lagrad 50.0 gram 17%
Parmaskinka skivad 4.0 skivor 10%
Sås:
Balsamvinäger röd } 2.5 dl 28%
Strösocker 1.0 dl 34%
Smör normalsaltat 1.0 msk 8%
Ger 1 pelare/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Häll balsamvinäger och socker i en kastrull och koka ner vätskan till halva mängden.
Vispa därefter ner smör i såsen. Håll varm. - Skär av sparrisen, i cirka 10 cm långa överdelar. Skala och dela morötterna på längden. Skär bort merparten av blasten samt en bit av morotens nederdel.
Snoppa släpärtorna, skär av nedre delen.
Skär raka rektangulära smala bitar av ost cirka 7 cm långa. - Koka upp vatten. Koka sparris och morötter i högst 1 min. Ta ur och spola i kallt vatten.
- Lägg ihop 2 sparrisar, en släpärta, en ostbit och en halv morot. Linda 1-2 skivor parma runt foten. Ställ upp pelarna på tallrik.
Droppa varm balsamicosås över.
Kockens kommentar
Det svåra med denna rätt är att få pelarna att stå upp. Försök att skära grönsakerna rakt av i underkant, dvs den del som skall stå mot tallriken. Höga pelare faller lättare.
PASSAR TILL
Fler recept inom Smått & gott
Liknande recept som Grönsaksfylld parmapelare med balsamicosås
-
Grilltoast guacamole
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxröra med avokado
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Flatål med äggula och gräslök
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsägg (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatiskaka med romägg (plockmat)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dillig äggstanning
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tonfiskceviche med mango (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola