Tunnbrödsrulle med sill och färsk potatis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Tunnbrödsrulle med sill och färsk potatis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tunnbröd mjukt

4.0 

skivor

Färskpotatis med skal

0.5 

kilo

Inlagd sill

300.0 

gram

Sallatsblad

4.0 

st stora

Gräslök

0.5 

knippe

 

Tillval:

 

Gräddfil

1.0 

dl

Smör normalsaltat

 

 

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 388

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1552 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 4%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 297 gram)

Ingredienser

Visa:

Tunnbröd mjukt 4.0 skivor 25%

Färskpotatis med skal 0.5 kilo 19%

Inlagd sill 300.0 gram 45%

Sallatsblad 4.0 st stora 1%

Gräslök 0.5 knippe 0%

 

Tillval:

Gräddfil 1.0 dl 9%

Smör normalsaltat 0%

Salt 0%

Tillagning (20 min )

  1. Borsta potatisen ren med mjuk borste. Koka potatisen 10-15 minuter tills den mjuknat, men fortfarande är fast. Skär i bitar.
  2. Lägg ut en skiva tunnbröd och bred eventuellt på lite smör. Lägg på ett stort salladsblad, potatisbitar, sillbitar och gräslöksstrån.
  3. Tillsätt lite gräddfil om så önskas. Rulla ihop brödet till en strut och servera.

Kockens kommentar

Denna rätt kan med fördel ätas utan sill, men då gärna med lite smör och salt till. Eller så kan man byta ut sillen mot lax eller dylikt. Bra enkel sommarmat på överbliven potatis och annat.

Fler recept inom Sillrätter

Liknande recept som Tunnbrödsrulle med sill och färsk potatis