Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 388

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1552 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 4%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tunnbröd mjukt 4.0 skivor 25%
Färskpotatis med skal 0.5 kilo 19%
Inlagd sill 300.0 gram 45%
Sallatsblad 4.0 st stora 1%
Gräslök 0.5 knippe 0%
Tillval:
Gräddfil 1.0 dl 9%
Salt 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Borsta potatisen ren med mjuk borste. Koka potatisen 10-15 minuter tills den mjuknat, men fortfarande är fast. Skär i bitar.
- Lägg ut en skiva tunnbröd och bred eventuellt på lite smör. Lägg på ett stort salladsblad, potatisbitar, sillbitar och gräslöksstrån.
- Tillsätt lite gräddfil om så önskas. Rulla ihop brödet till en strut och servera.
Kockens kommentar
Denna rätt kan med fördel ätas utan sill, men då gärna med lite smör och salt till. Eller så kan man byta ut sillen mot lax eller dylikt. Bra enkel sommarmat på överbliven potatis och annat.
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Tunnbrödsrulle med sill och färsk potatis
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil och gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk sillsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gubbröra
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Solöga, Fågelbo
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Silltårta
Tid: 40 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Matjestarte, sillaladåb till förrätt eller buffé
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Smakrik sillsallad med tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sillsallad med sötpotatis och brysselkål
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dijonsenapsill med färska primörer
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: