Grönsaksfyllda laxpelare med dill- och senapssås (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grönsaksfyllda laxpelare med dill- och senapssås (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lax rimmad lättrökt

4.0 

skivor

Grön sparris färsk

4.0 

styck

Gurka

10.0 

cm

Salladslök

4.0 

styck

Hårdost lagrad

50.0 

gram

Basilika

2.0 

stjälkar

 

Tillbehör:

 

Dill- och senapssås färdig

1.0 

dl

 

Ger 1 pelare/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Comic Strip Verdejo Sauvignon Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 59 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 246

GBR (GI) / port: 0

Recept: 985 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 12%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 160 gram)

Ingredienser

Visa:

Lax rimmad lättrökt 4.0 skivor 30%

Grön sparris färsk 4.0 styck 2%

Gurka 10.0 cm 2%

Salladslök 4.0 styck 2%

Hårdost lagrad 50.0 gram 20%

Basilika 2.0 stjälkar 0%

 

Tillbehör:

Dill- och senapssås färdig 1.0 dl 44%

 

Ger 1 pelare/portion 

Tillagning (15 min )

  1. Skär av salladslöken i 10-15 cm långa bitar. Skär av sparrisen, i cirka 10 cm långa överdelar. Skär cirka 10 cm långa gurkstänger.
  2. Skär raka rektangulära smala bitar av ost cirka 7 cm långa. Ta av basilikabladen från stjälkarna.
  3. Koka upp vatten. Koka sparris i högst 1 minut. Ta ur och spola i kallt vatten.
  4. Lägg ihop 1 sommarlök, en sparris, en gurkbit, en ostbit och 1-2 basilikablad. Linda 1 skiva lax runt foten. Ställ upp pelarna på tallrik.
  5. Häll på lite sås.

Kockens kommentar

Laxskivorna skall helst vara kalla och lite fasta i köttet för att få vackra pelare.

Alternativ

Grönsaksfyllda parmapelare

Fler recept inom Gröna förrätter

Liknande recept som Grönsaksfyllda laxpelare med dill- och senapssås (förrätt)