Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 246

GBR (GI) / port: 0
Recept: 985 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 12%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lax rimmad lättrökt 4.0 skivor 30%
Grön sparris färsk 4.0 styck 2%
Gurka 10.0 cm 2%
Salladslök 4.0 styck 2%
Hårdost lagrad 50.0 gram 20%
Basilika 2.0 stjälkar 0%
Tillbehör:
Dill- och senapssås färdig 1.0 dl 44%
Ger 1 pelare/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skär av salladslöken i 10-15 cm långa bitar. Skär av sparrisen, i cirka 10 cm långa överdelar. Skär cirka 10 cm långa gurkstänger.
- Skär raka rektangulära smala bitar av ost cirka 7 cm långa. Ta av basilikabladen från stjälkarna.
- Koka upp vatten. Koka sparris i högst 1 minut. Ta ur och spola i kallt vatten.
- Lägg ihop 1 sommarlök, en sparris, en gurkbit, en ostbit och 1-2 basilikablad. Linda 1 skiva lax runt foten. Ställ upp pelarna på tallrik.
- Häll på lite sås.
Kockens kommentar
Laxskivorna skall helst vara kalla och lite fasta i köttet för att få vackra pelare.
Alternativ
Fler recept inom Gröna förrätter
Liknande recept som Grönsaksfyllda laxpelare med dill- och senapssås (förrätt)
-
Vit sparris med hollandaise (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rostade kastanjer med citronsmör
Tid: 45 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kronärtkockspannacotta (förrätt)
Tid: 1 tim 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: L Hansson
-
Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé (förrätt)
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Fonds d´artichauts gratines, fyllda gratinerade kronärtskocksbottnar (förrätt)
Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Ungsbakad kronärtskocka på spanskt vis med björnbärssalsa (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sparris med vispat brynt smör och pocherat ägg
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kronärtskocka med löjrom (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tempurasparris med citrondipp (förrätt)
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Chiles rellenos - ostfyllda chilifrukter (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan