Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 939

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3757 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 8%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Oxfilé hel bit 800.0 gram 26%
Parmaskinka skivad 16.0 skivor 13%
Gräslök finhackad 2.0 msk 0%
Persilja finhackad 2.0 msk 0%
Timjan färskhackad 1.0 msk 0%
Rosmarin färskhackad 1.0 msk 0%
Koriander färskhackad 0.5 msk 0%
Salvia hackad 0.5 msk 0%
Sås:
Rött vin 6.0 dl 12%
Strösocker 1.5 msk 2%
Matlagningssoja } 2.0 stänk 0%
Kalvfond koncentrerad 2.0 msk 1%
Smör normalsaltat 200.0 gram 39%
Tillbehör:
Haricots verts färska 200.0 gram 2%
Potatis 0.6 kilo 11%
Salt 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Sätt ugnen på 180 grader.
Putsa köttet rent från hinnor och senor.
Filén bör vara så jämntjock som möjligt.
Parmaskivorna bör inte vara alltför tunna. - Finhacka kryddorna och blanda dem.
Rulla köttet i kryddblandningen.
Linda parmaskinka runt kött med kryddor.
Bind ihop med hushållssnöre. - Lägg köttet på galler och sätt "luftigt" mitt i ugnen i 15 min. Ta ut köttet och låt det vila i 15 minuter, sätt åter i ugnen i 20 minuter, tag ut och låt vila 30 minuter. Skär upp.
- Sås: Koka ner vinet tills 2/3-delar återstår.
Tillsätt socker, fond soja och koka ngn min.
Vispa ner smöret klickvis. Tillsätt lite matlagningsmjöl om tjockare sås önskas. - Tärna potatis och knaperstek den i lite smör och matolja. Lättkoka haricot vert.
Kockens kommentar
Detta är en perfekt rätt för stora sällskap eftersom köttet kan tillagas i förväg och sedan serveras rumsvarmt, på varm tallrik och med heta tillbehör. OBS! Ställ inte oxfilén kallt, utan låt den stå i rumstemperatur.
JÄMFÖR:
Fler recept inom Kötträtter
Liknande recept som Parmainlindad oxfilé
-
Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ugnstekt falukorv med äppelskivor och potatismos
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flygande fläskfilé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Panngrillad kassler
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pytt i panna
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spare ribs -tunna revbensspjäll
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Falukorvsgryta
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecôtestek primo
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan