Grillade skivade rotfrukter

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grillade skivade rotfrukter

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rotfrukter

400.0 

gram

t.ex.

 

Morot

 

 

Jordärtskocka

 

 

Palsternacka

 

 

Rotselleri

 

 

Rödbeta

 

 

Matolja neutral (ej oliv)

 

 

Salt (havssalt)

 

 

 

Om utegrillning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 41

Kcal / portion: 35

GBR (GI) / port: 1

Recept: 139 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 85 gram)

Ingredienser

Visa:

Rotfrukter 400.0 gram 88%

t.ex. 

Morot 0%

Jordärtskocka 0%

Palsternacka 0%

Rotselleri 0%

Rödbeta 0%

Matolja neutral (ej oliv) 0%

Salt (havssalt) %

 

Om utegrillning > %

Tillagning (10 min )

  1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).

  2. Ansa och skiva rotfrukterna.
    Penslalätt med neutral matolja.

  3. Lägg på grillen 1/2-10 min på var sida, beroende på skivornas tjocklek och slag av rotfrukt, dvs tills de fått fin färg och blivit lätt mjuka.

  4. Ta av från grillen och salta/krydda lätt.

Kockens kommentar

I stort sett kan alla rotfrukter grillas skivade. Vi rekommenderar skivat för att det går snabbt och enkelt att grilla. Hela eller större bitar kan grillas, men bör då av tidsskäl förkokas innan. Potatis = separat recept.

ALTERNATIV

Grillad potatis

Grillbakad bakpotatis

Grillbakad sötpotatis

Fler recept inom Varma tillbehör

Liknande recept som Grillade skivade rotfrukter