Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 41

Kcal / portion: 35

GBR (GI) / port: 1
Recept: 139 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Rotfrukter 400.0 gram 88%
t.ex.
Morot 0%
Palsternacka 0%
Rotselleri 0%
Rödbeta 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
- Ansa och skiva rotfrukterna.
Penslalätt med neutral matolja. - Lägg på grillen 1/2-10 min på var sida, beroende på skivornas tjocklek och slag av rotfrukt, dvs tills de fått fin färg och blivit lätt mjuka.
- Ta av från grillen och salta/krydda lätt.
Kockens kommentar
I stort sett kan alla rotfrukter grillas skivade. Vi rekommenderar skivat för att det går snabbt och enkelt att grilla. Hela eller större bitar kan grillas, men bör då av tidsskäl förkokas innan. Potatis = separat recept.
ALTERNATIV
Fler recept inom Varma tillbehör
Liknande recept som Grillade skivade rotfrukter
-
Grillade grönsaker, grillad svamp
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatisgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Sötpotatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Olivpotatismos
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stuvad potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad grönsaksblandning
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad bönsallad med eller utan fiskbullar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad lime- & tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad majs
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillbakad sötpotatis
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan